Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή την ταινία «αναγκάστηκε» να γυρίσει

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή την ταινία «αναγκάστηκε» να γυρίσει

Με ποια άλλη ταινία της Αλίκης βγήκε την ίδια εβδομάδα στους κινηματογράφους;

Οτιδήποτε αφορά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, είναι λογικό να τραβάει το ενδιαφέρον και την προσοχή μας μιας και η Ελληνίδα ηθοποιός, είναι ίσως η μεγαλύτερη σταρ που έχει περάσει ποτέ από τον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα της είναι πάντα γοητευτικές μιας και δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο μίας, κατά τ’ άλλα, αψεγάδιαστης γυναίκας.

Μία από τις πιο γνωστές ταινίες της Αλίκης, ήταν «Το Δόλωμα» το οποίο σύμφωνα με το βιβλίο του Αλέκου Σακελλάριου, «Το ταλέντο βγήκε από τον παράδεισο» κρίθηκε ακατάλληλο και τολμηρό για τα ελληνικά ήθη και έθιμα της εποχής, μιας και περιέγραφε τη ζωή μίας τραγουδίστριας η οποία εργαζόταν στην Τρούμπα.

Η ιστορία της ταινίας είναι λίγο περίεργη, μιας και όπως μαθαίνουμε η Αλίκη «αναγκάστηκε» να τη γυρίσει. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός είχε φύγει από Φίνος Φιλμ και είχε πάει σε άλλη εταιρεία παραγωγής, χωρίς ωστόσο να λογαριάζει το συμβόλαιό της, το οποίο προέβλεπε ακόμη μία ταινία. Έτσι, το 1964, η Αλίκη γύρισε το «Δόλωμα» για τη Φίνος και τη «Σωφερίνα» για τη Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης. Οι ταινίες βγήκαν στον κινηματογράφο, με το «Δόλωμα» να ξεπερνά κατά πολύ σε εισπράξεις τη «Σωφερίνα»!

Θρυλική θεωρείται η περιγραφή του Σακελλάριου για την τελευταία σκηνή της ταινίας, όπου η Αλίκη, αποχαιρετά με δάκρυα στα μάτια, τον αγαπημένο της Βαγγέλη Βουλγαρίδη. Τα δάκρυά της ήταν πέρα για πέρα αληθινά και τις… έξι φορές που γυρίστηκε η σκηνή.

Όσο για την εμβληματική σκηνή στο καμπαρέ, που η Αλίκη τραγουδάει «Μου αρέσουνε τα αγόρια», ήταν εμπνευσμένη από την αντίστοιχη της Μέριλιν Μονρόε όταν τραγουδούσε «My heart belongs to daddy».

Video Url