haritini karolou vougiouklaki

 

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη με καταγωγή από τον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και είχε άλλα επτά αδέλφια (ήταν η μικρότερη).

 

 

Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις με το “μικρόβιο” της υποκριτικής να έχει μπει μέσα της για τα καλά. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών (αποφοίτησε το 1964). Ήταν σύζυγος από το 1986 του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού, Σούλη Γεωργιάδη που πέθανε το 1997.

 

 

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μία σπουδαία ηθοποιός και κολλητή φίλης της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Μάλιστα είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» υποδυόμενες τις αντίζηλες.

 

 

Φιλμογραφία
1980 Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα
1980 Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες
1979 Το χαμόγελο της Πυθίας
1978 Υπόθεση Πολκ
1973 Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές
1972 Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας
1971 Αεροσυνοδός
1971 Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους
1971 Οι αμαρτωλοί
1970 Η ανταρσία των δέκα
1970 Ο μεγάλος ένοχος                                                                                                                                                                                                                                                          1970 Ο Ντιρλαντάς
1970 Όμορφες μέρες
1969 Ζαβολιές
1967 Ερασταί του μεσαίου τοίχου
1967 Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω
1967 Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός
1966 Επιχείρησις Δούρειος Ίππος
1963 Ο αδελφός Άννα

 

Η Χαριτίνη Καρόλου παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη το 1986, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, το 1997.

 

Μη έχοντας αποκτήσει παιδιά, αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της στο θέατρο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία χρόνια ζει σε διαμέρισμα στο Παγκράτι.

 

haritini karolou

 

Με πληροφορίες από ellinikoskinimatografos.gr