Μαίρη Χρονοπούλου: Ο γάμος με τον Δήμαρχο, τα εγκαύματα στο πρόσωπο και το ατύχημα που την άφησε καθηλωμένη

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο γάμος με τον Δήμαρχο και το ατύχημα που την άφησε καθηλωμένη

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 1933 και είναι σήμερα , 89 ετών. Ήταν μια άκρως εντυπωσιακή γυναίκα και ταλαντούχα ηθοποιός, που μεσουράνησε στη δεκαετία του ’60.

Η θηλυκότητά της, η φινέτσα της, τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα και το ταμπεραμέντο της σφραγίζουν κάθε ρόλο που υποδύθηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Οι ρόλοι που ενσάρκωνε απέπνεαν πάντα δυναμισμό και θηλυκότητα. Αν και οι εμφανίσεις της δεν ήταν ιδιαίτερα προκλητικές, η Χρονοπούλου διέθετε την ομορφιά και το κορμί που έκανε την αντρική φαντασία να καλπάζει. Ανεξάρτητα από το αν ήταν πλούσια ή φτωχή, σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η Χρονοπούλου έπαιζε τη γυναίκα που δεν το βάζει κάτω….

Έχει βαφτίσει τον γιο του Νίκου Κούρκουλου, Άλκη Κούρκουλο. Τον Αύγουστο του 1999 υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την έχει αναγκάσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε κάποια φάση της ζωής της είχε μείνει εννέα ημέρες κλινικά νεκρή. (το έχει δηλώσει η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη) . Έχει 100% Αναπηρία, σύμφωνα με τα όσα έχει πει αλλά το παλεύει γενναία.

Προσωπική ζωή

Τον Αύγουστο του 1975 η Μαίρη Χρονοπούλου ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου τον τότε δήμαρχο Σπάτων και μετέπειτα βουλευτή, Δημήτρη Μπότσαρη. Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε επιλέξει μια νυφική δημιουργία της Νταίζης Αντωνοπούλου, χωρίς πέπλο. Μετά το μυστήριο, ακολούθησε γαμήλια δεξίωση με ζωντανή μουσική που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές.

Πιο πριν υπήρξε αρραβωνιασμένη για 3 χρόνια με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη αλλά η σχέση τους έληξε άδοξα.

Η εξομολόγηση της Μαίρης Χρονοπούλου για τη σχέση της με παντρεμένο

”Είμαι μία απόλυτα χορτασμένη γυναίκα και δεν έχω χαριστεί σε κανέναν είχε πει. Ούτε σε εκδότη, ούτε σε παραγωγό. Δεν είχα ποτέ σύντροφο κάποιον σπουδαίο, σημαντικό, παράγοντα. Πείτε με φτηνή, αλλά πάντα μου άρεσαν οι ωραίοι. Ένας και μοναδικός έρωτας που είχα στη ζωή μου είχε εξουσία, όχι όμως καλλιτεχνική. Έχουν περάσει 30 και χρόνια από τότε που έχουμε χωρίσει, όμως εγώ ακόμα τον θυμάμαι. Δεν έγινε ποτέ γνωστό. Ήταν παντρεμένος. Είχε όλα όσα χρειαζόταν για να τον θαυμάζεις. Ήταν πολύ σπουδαίος. Ήταν καλός και στο ερωτικό κομμάτι. Ήταν παντρεμένος και εκτιμούσα πολύ τη γυναίκα του. Δεν σκέφτηκα ποτέ να τον χωρίσω. Μια δυο φορές μου αρκούσε που τον έβλεπα”, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

mairxron

Η περιπέτεια μετά τα εγκαύματα στο πρόσωπο της όταν άρπαξε φωτιά το νυχτικό της…

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20:30. Ήταν η «Ώρα της Γης» που όλοι θα έσβηναν τα φώτα για την προστασία του πλανήτη. Το ίδιο έκανε και εκείνη με τραγικά όμως αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και τις περισσότερες ώρες της μέρας βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ενός παλαιότερου ατυχήματος. Εκείνο το Σάββατο, λοιπόν, η Μαίρη Χρονοπούλου έσβησε τα φώτα και άναψε ένα κερί.

xron5

Πήγε στο παράθυρο του σπιτιού της για να δει αν οι γείτονές της είχαν σβήσει τα φώτα και εκεί έγινε το ατύχημα. Το αναμμένο κερί έπεσε πάνω της και η μπλούζα της, που ήταν από νάιλον, πήρε αμέσως φωτιά. Η άτυχη ηθοποιός φωνάξε για βοήθεια. Την είχε ακούσει η μητέρα της (τότε 101 ετών), με την οποία συγκατοικούσε, αλλά και οι δύο γυναίκες που είχαν προσλάβει για να τις φροντίζουν. Με δυσκολία κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά, ενώ κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο τη μετέφερε απευθείας στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Υγεία, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – τόσο σοβαρά που τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είχαν αλλοιωθεί.

xrno2

«Δεν φοβάμαι το θάνατο» εξομολογείται στον πνευματικό της γέροντα Ποιμένα στο μοναστήρι της Παναγίας Ευεργέτιδας στην Παιανία

«Ο θάνατος ουσιαστικά δεν με αγγίζει είχε πει το 2012! Πονάω, πονάω πολύ. Θέλω να φύγω για την άλλη ζωή. Έχω περάσει άλλωστε τόσα πολλά, όμως νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης. Ακόμα και όταν πονάω από τα πολλά χειρουργεία προσπαθώ αυτό να μην με καταβάλλει» είχε αναφέρει και ραγίζει καρδιές.

«Είμαι καθηλωμένη μήνες στο κρεβάτι. Δεν μπορώ να περπατήσω καθόλου, δεν μπορώ ούτε καθιστή να σταθώ»

«Έκανα εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και απέτυχε είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της. Ερχόταν κάθε μέρα στο σπίτι φυσικοθεραπευτής, όμως τώρα με τον κορονοϊό δεν γίνεται να έρχεται […] Αδιαφορώ για τον κορονοϊό και δεν τον φοβάμαι. Γιατί να τον φοβηθώ; Ο,τι γίνει έγινε, τι να κάνουμε; Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στον κόσμο με αυτόν τον φονικό ιό. Εύχομαι να σταματήσει αυτό το πράγμα, γιατί φοβάμαι ότι θα κρατήσει πολύ καιρό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πιο οργανωμένος από όλους τους ηγέτες. Απόλυτα οργανωμένος. Από όλο τον κόσμο η Ελλάδα έχει τους λιγότερους νεκρούς. Επίσης ο κ. Τσιόδρας είναι πολύ αξιόλογος» ανέφερε».

mairi xronopou4645

Η καταξιωμένη ηθοποιός στα 86 της κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις ενώ βρίσκεται τις περισσότερες ώρες στο κρεβάτι της. Την επισκέπτονται φίλοι και συγγενείς και δείχνει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της υγείας της.Τη φωτογραφία πόσταρε η Νανά Δόμβρου που την επισκέφθηκε και πόζαρε μαζί της.

xron4

Χάρισε το σπίτι της στο Χαμόγελο του Παιδιού

Η Μαίρη Χρονοπούλου αποφάσισε να παραχωρήσει το 2019 το σπίτι της με την προϋπόθεση να μπορεί να μένει σε αυτό μέχρι να φύγει από τη ζωή.«Με τη Μαίρη μας συνδέει μια διαχρονική σχέση, που βασίζεται στην αληθινή αγάπη και την εκτίμηση», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος. «Δεν είναι η υλική αξία του σπιτιού αλλά η κατάθεση ψυχής και οι μνήμες της Μαίρης προς το Χαμόγελο και γι αυτό την ευχαριστούμε πολύ.

xron3

Είναι μια ηθική και πολιτική προσφορά και θα πρέπει να σας πω ότι το σπίτι θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως μουσείο της Μαίρης Χρονοπούλου», προσθέτει. «Στο κτήμα θα απασχολούνται σιγά σιγά τα παιδιά με διάφορες καλλιέργειες και ζωάκια και αν το επιτρέπει το μέρος θα βάλουμε και κάποια λυόμενα για να μένουν».

xron6

Διαβάστε ακόμη:

Mary Xronopoulou

Με πληροφροίες από enimerotiko