Μπέτυ Λιβανού: Η κομψή και αεράτη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

Τρελές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για λίγους

Κομψή, αεράτη και καλή ηθοποιός συνδέθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο, έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις, έδωσε τον εαυτό της σε καλές τηλεοπτικές σειρές και προσφέρει σήμερα, με τον δικό της ευαίσθητο τρόπο, στο θέατρο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και το πραγματικό της όνομα είναι Μπέτυ Τράτα. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, και η πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση έγινε στην ταινία «Οι Άγγελοι της Αμαρτίας» το 1966, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια.

betiliv2

Το 1970 την ξάφνιασε ο Γιάννης Δαλιανίδης, ζητώντας της να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Αμαρτωλοί».

betiliv3

Στη συνέχεια, και ως το 1973 πρωταγωνίστησε σε πέντε ακόμα ταινίες της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κώστας Πρέκας και ο Νίκος Γαλανός.

Στο θέατρο γνώρισε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, με τον οποίο επρόκειτο να παντρευτούν.

betyliv4

Το 1976 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» και για τα επόμενα χρόνια απείχε από την υποκριτική τέχνη. Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, την ηθοποιό Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και τη Δέσποινα.

 

 

Της άρεσε η φύση και η αγροτική ζωή και το 1980 μετακόμισε στην Αίγινα. Από το 1989 ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία. Παράλληλα, το 1991 ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με την σειρά «Άφρικα», μια καριέρα που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

betiliv7

Το 2010 δημιούργησε την θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών και δίνουν πολλές παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια, ενώ αρκετές έχει σκηνοθετήσει («Αυλή των Θαυμάτων», «Κόκκινα Φανάρια»).

 

 

Πολλές από τις παραστάσεις δίνονται σε διάφορους Δήμους για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδιαίτερα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων.