Νόρα Βαλσάμη: Η καλλονή των ’60s που άφησε το χρόνο να περάσει από πάνω της φυσιολογικά χωρίς επεμβάσεις

Νόρα Βαλσάμη: Η καλλονή των ’60s που άφησε το χρόνο να περάσει από πάνω της φυσιολογικά χωρίς επεμβάσεις

Η ηθοποιός υπήρξε ένα από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ξανθά μαλλιά, γαλάζια μάτια, μια απόλυτα εκθαμβωτική παρουσία, η οποία κέντριζε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η γνωστή ηθοποιός ήταν κατά των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων. Έτσι, δεν πραγματοποίησε καμία αντίστοιχη επέμβαση. Η ίδια είχε πάρει την απόφαση να αφήσει το χρόνο να περάσει κανονικά από πάνω της. Δεν επιθυμούσε να πραγματοποιήσει κάποια αλλαγή στην εξωτερική εμφάνισή της.

Ο τόπος γέννησης της Νόρας Βαρσάμη ήταν το Κάιρο της Αιγύπτου. Η ημερομηνία γέννησής της ήταν η 24η Ιανουαρίου του 1948. Σύζυγός της είναι ο σκηνοθέτης, Ερρίκος Ανδρέου. Όσον αφορά τη γνωριμία τους, έλαβε χώρα στα γυρίσματα της ταινίας «Τα δύο πόδια σ’ ένα… παπούτσι!».

Πρόκειται για μία ταινία της Φίνος Φιλμ, η οποία γυρίστηκε το 1967. Μάλιστα, τη σκηνοθέτησε ο ίδιος, αλλά χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο, Δημήτρης Μήκας. Η Νόρα Βαλσάμη σπούδασε χορό και ρυθμική γυμναστική στην Αίγυπτο.

noravalsmega

Από εκεί και πέρα, υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Η πρώτη θεατρική εμφάνισή της έγινε το 1965. Η ταινία που έλαβε μέρος ήταν η κωμωδία του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες».

Μάλιστα, εκείνο τον καιρό φοιτούσε ακόμη στη δραματική σχολή. Μετά από ένα χρόνο, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία ήταν η «Τζένη, Τζένη».

noravals4

Τα τελευταία χρόνια η υγεία της αγαπημένης μας Νόρας Βαλσάμη έχει κλονιστεί. Τα δύο θέματα που απασχόλησαν μερίδα του τύπου ήταν όταν κινδύνεψε να χάσει το σπίτι της στην Ραφήνα, και όταν μπήκε στο νοσοκομείο της Σύρου – μια και ζει πια μόνιμα στο νησί....Σε όλα τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα, όταν έφυγε από την ζωή ο σύζυγος της, ο σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου. Το στήριγμα της, μεταφορικά και κυριολεκτικά...Ότι μαθαίνουμε για την Νόρα είναι από ντόπιους κατοίκους της Σύρου, που την αγαπούν σαν δικό τους άνθρωπο. Έχοντας κινητικά προβλήματα ζει πια καθηλωμένη στο σπίτι. Από το κρεβάτι στον καναπέ. Όταν προσπαθεί να κινηθεί, ή για να σταθεί στα πόδια της χρειάζεται δυνατή υποστήριξη, αλλά και πάλι με φριχτούς πόνους. Και μέχρι τώρα την φρόντιζε με αφάνταστη αγάπη και στοργή, ο σύζυγος της. Η απώλεια του ήταν ένα μεγάλο πλήγμα.

Video Url

 

Με την φωνή της Καίτης Χωματά

Video Url