Λάκης Κομνηνός για Έλενα Ναθαναήλ: Με την Έλενα δε συμπαθιόμασταν, αλλά έπρεπε να βγει το μεροκάματο

Λάκης Κομνηνός για Έλενα Ναθαναήλ: Με την Έλενα δε συμπαθιόμασταν, αλλά έπρεπε να βγει το μεροκάματο

Καλεσμένος των Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Πανούτσου στην ΕΡΤ ήταν ο ζεν πρεμιέ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Λάκης Κομνηνός.

Σε μια μίνι αναδρομή της πορείας του στο ελληνικό σινεμά, θυμάται πώς γυρίστηκαν σκηνές που αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές θεατών από ταινίες που και στην εποχή τους έσπασαν ταμεία και στιγμάτισαν ιδίως τα καλοκαίρια μας, όπως το «Εκείνο το καλοκαίρι» και οι «Γοργόνες και μάγκες». Μιλά επίσης για τις σχέσεις του με την Έλενα Ναθαναήλ, αλλά και με κάποιες από τις πιο γοητευτικές γυναίκες του ελληνικού σινεμά που υπήρξαν συμπρωταγωνίστριες του, αναπτύσσει την άποψή του για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, για τον οποίο είναι πολύ καλά ενημερωμένος, κάνει τη σύγκριση του χθες με το σήμερα, μιλά για τη σχέση του με τον πατέρα του αλλά και για τη σχέση που έχει ο ίδιος με τους τρεις γιους του, απαντά με ειλικρίνεια στο ερώτημα αν έχει μετανιώσει για κάποιες ταινίες του και γιατί και αποκαλύπτει το μεγάλο κινηματογραφικό απωθημένο του.

«Τη θαύμαζα, ήταν κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το σημαντικό. Δεν ήμασταν φίλοι, δεν συμπαθιόμασταν αρχικά. Παίζαμε απλά καλά τον ρόλο μας. Δεν είναι δύσκολο. Όταν είναι να πέσει το μεροκάματο το κάνεις καλά».
Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε τόσο για την καριέρα του στην υποκριτική αλλά και τις γυναίκες συναδέλφους του και τη σχέση που είχε μαζί τους. Και φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην Έλενα Ναθαναήλ με την οποία υπήρξαν ένα από τα πιο όμορφα τηλεοπτικά ζευγάρια.

Μιλώντας για τις μεγάλες του κινηματογραφικές επιτυχίες που ήταν οι ταινίες "Γοργόνες και Μάγκες" και "Εκείνο το καλοκαίρι" είπε ότι δεν αισθάνεται καλά όταν τις ξαναβλέπει, και γιαυτό τις αποφεύγει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Λάκης Κομνηνός αναφέρθηκε και στην σχέση του με την αξέχαστη Έλενα Ναθαναήλ.

Ο διάσημος ηθοποιός εξήγησε γνώρισε την ηθοποιό όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών όταν είχε πάει για δοκιμαστικό στον Φίνο.

«Τη θαύμαζα, ήταν κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το σημαντικό. Δεν ήμασταν φίλοι, δεν συμπαθιόμασταν αρχικά. Παίζαμε απλά καλά τον ρόλο μας. Δεν είναι δύσκολο. Όταν είναι να πέσει το μεροκάματο το κάνεις καλά».

«Όταν την πρωτοείδα ήταν ο τύπος που μου αρέσει σε μια γυναίκα. Μετά όταν μπήκε η παράλληλη καριέρα δεν έχεις πια την πολυτέλεια. Είσαι μέσα στην αγωνία της καριέρας».

nathanail3

«Εμείς δεν προλάβαμε να τα φτιάξουμε γιατί γίναμε τόσο φίλοι μετά που δεν υπήρχαν περιθώρια να νιώσει κάποιος ερωτική επιθυμία».

Ερωτώμενος για το αν υπήρξε ποτέ φλερτ με άλλες συμπρωταγωνίστριές του, απάντησε ότι δεν θυμάται, αλλά και ότι αν θυμόταν δεν θα το έλεγε.

«Μέσα στην αγωνία για να παίξεις ένα ρόλο, πρέπει να είσαι πολύ ψυχρός και χυδαίος για να σκεφτείς και να μπεις στο ερωτικό παιχνίδι παίζοντας έναν ρόλο. Τις θαύμαζα, αλλά ως εκεί» σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για το πώς διαχειρίστηκε την επιτυχία στο αποκορύφωμα της καριέρας του ο Λάκης Κομνηνός υποστήριξε: «Ντρεπόμουν να είμαι σταρ. Ήθελα να επιλέξω ένα δρόμο σεμνότητας, διαφορετικό».

Ακόμα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την σύγχρονη τηλεόραση αλλά και τον κινηματογράφο του σήμερα, αναφερόμενος στον Γιώργο Λάνθιμο:

«Έχει δυνατή γραφή ως σκηνοθέτης. Μ’ αρέσει, έχει μια ιδιαιτερότητα η ματιά του από την πρώτη του ταινία το είδα. Έχω δει όλες τις ταινίες του. Η τελευταία ήταν η καλύτερη», ο Λάκης Κομνηνός.

 

Video Url

 

Δείτε τη συνέντευξή του: