Η Ελληνική σειρά που καθήλωνε τους τηλεθεατές για 7 χρόνια, αλλά διασώθηκε μόνο ένα επεισόδιο

Η Ελληνική σειρά που καθήλωνε τους τηλεθεατές για 7 χρόνια, αλλά διασώθηκε μόνο ένα επεισόδιο

Πρόκειται για μια οικογενειακή τηλεοπτική σειρά τα είχε όλα. Λίγο τηλεπαιχνίδι, λίγο μουσική και τραγούδι και λίγο σκετς. Από όλους ξεχώριζε, ο «κυρ Γιώργης». Ένας γκρινιάρη, ιδιότροπος, αλλά αξιαγάπητος τύπος. Το συγκεκριμένο χαρακτήρα ενσάρκωνε ο ένας και μοναδικός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ η μουσική επιμέλεια ανήκε στον Μίμη Πλέσσα. Η τηλεόραση έχει αρχίσει πλέον να μπαίνει στα ελληνικά νοικοκυριά. Ο Χρήστος Μαραμένος θυμάται «Ο Δαλιανίδης ήθελε να κάνει κάτι που να έχει και μουσική και χορό και πρόζα και παιχνίδι κι αν θυμάμαι καλά η ιδέα δεν ήταν δική του αλλά του παραγωγού του Ντένη Πετρόπουλου».

elltiv2

Κάθε Πέμπτη από το 1974 έως το 1981 όλοι έβλεπαν, Λούνα Παρκ. Το Σάββατο 9 Μαΐου 1981 μεταδόθηκε, η τελευταία εκπομπή. «Καλησπέρα σας. Άλλη μια εκπομπή του Λούνα Παρκ είναι πάλι κοντά σας, μόνο που αυτή τη φορά είναι η τελευταία» κι κάπως έτσι το Λούνα Παρκ αποχαιρετά το φανατικό κοινό του.

ellseir3

Συνολικά γυρίστηκαν 330 επεισόδια. Η σειρά δεν σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ, εκτός από το τελευταίο επεισόδιο, που μπορεί να αναζητηθεί ολόκληρο στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ήταν ο υπεύθυνος του «Λούνα παρκ» και παρά το γεγονός ότι ήταν γκρινιάρης, παράξενος και νευρικός, όλοι τον αγαπούσαν.

Η ενότητα του τηλεπαιχνιδιού ήταν από τις πιο βασικές του «Λούνα παρκ». «Δεν είχε ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση κάτι τέτοιο. Ήταν ένα σόου ταυτόχρονα τηλεπαιχνίδι, με διαγωνισμούς και με πολύ μεγάλα δώρα για την εποχή, αυτοκίνητο, μικρό διαμερισματάκι και ταυτόχρονα σίριαλ» θυμάται ο Χρήστος Μαραμένος, φίλος του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Τέρενς Κουίκ ήταν ο πρώτος παρουσιαστής του παιχνιδιού και των τραγουδιστών. Μετά ανέλαβε η Μάρω Κοντού και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης και η Ισμήνη Καλέση.

ellseir4

Ο κυρ-Γιώργης παντρεύτηκε την Ουρανία που ενσάρκωσε με μοναδικό τρόπο η αείμνηστη Άννα Παϊταζή. Άλλοι κύριοι ρόλοι ήταν: η αφελής ανιψιά του Κάθριν, η Τούλα με το παιχνίδι των κρίκων και η περιβόητη «Μαρία η χαρτορίχτρα». Το καστ ανανεώνονταν συνεχώς.

Το τέλος για την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά
Στα τελευταία δύο χρόνια της σειράς, ο κυρ-Γιώργης φεύγει από το λούνα παρκ, κι ανοίγει ψιλικατζίδικο. Παράλληλα, το φθινόπωρο του 1980 αποχωρεί και η Ουρανία. Τον Μάιο του 1981 ο Δαλιανίδης κρίνει ότι το «Λούνα παρκ» έχει κάνει τον κύκλο του και σταματά. Επίσης, το 1976 κυκλοφόρησε και ο δίσκος του «Λούνα παρκ», με 13 τραγούδια και σκετς.

ellseir5

Με πληροφορίες από enimerotiko