Η καλλονή του Ελληνικού σινεμά και κολλητή της Βουγιουκλάκη παραμένει προσεγμένη και στιλάτη μέχρι σήμερα

Η καλλονή του Ελληνικού σινεμά και κολλητή της Βουγιουκλάκη παραμένει προσεγμένη και στιλάτη μέχρι σήμερα

Χαριτίνη Καρόλου: Μια ψηλή ξανθιά ηθοποιός, με εκφραστικό βλέμμα και ομορφιά, η οποία θυμίζει γυναίκες από Σκανδιναβικές χώρες. Η ηθοποιός είναι γνωστή από τους ρόλους της στις ταινίες “Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα” και “Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω”.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη και είχε επτά αδέρφια. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, παρακολούθησε τη Σίρλεϊ Τεμπλ, που ήταν παιδί-θαύμα. Επίσης, παρακολούθησε παραστάσεις των Έλλη Λαμπέτη και Χρήστου Ευθυμίου.

i entyposiaki xanthia toy ellinikoy kinimatografoy poy itan steni fili me ti voygioyklaki deite pos einai simera

Ήταν όνειρό της να γίνει αεροσυνοδός. Ξεκίνησε λοιπόν να πραγματοποιεί μαθήματα ξένων γλωσσών. Μια συμμαθήτρια και φίλη της στα Αγγλικά της ζήτησε να τη συνοδεύσει στη σχολή δημοσιοφραγίας. Εκεί, ο Σπύρος Μελάς, ο οποίος έκανε μάθημα, ζήτησε την παύση του.

i entyposiaki xanthia toy ellinikoy kinimatografoy poy itan steni fili me ti voygioyklaki deite pos einai simera 1

Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου της πόλης των Αθηνών. Ντεμπούτο στον κινηματογράφο έκανε με την ταινία, “Ο Αδελφός Άννα”. Στη συγκεκριμένη ταινία πρωταγωνιστούσαν οι Πέτρος Φυσσούν και Μάνος Κατράκης. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ταινίες Ο Ντιρλαντάς (1970), “Όμορφες μέρες” (1970), Ζαβολιές (1969), “Ερασταί του μεσαίου τοίχου”, “Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω”, “Επιχείρησις Δούρειος Ίππος”.

i entyposiaki xanthia toy ellinikoy kinimatografoy poy itan steni fili me ti voygioyklaki deite pos einai simera 2

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγιναν φίλες κατά τη συνεργασία τους, το 1980. Η Χαριτίνη πήγαινε συχνά στο σπίτι της Αλίκης. Πήγαινε μαζί με το σύζυγό της. Μάλιστα, επεσήμανε πως η Αλίκη της είχε εκμυστηρευτεί πως έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Πλωρίτη και όχι τον Παπαμιχαήλ.

i entyposiaki xanthia toy ellinikoy kinimatografoy poy itan steni fili me ti voygioyklaki deite pos einai simera 3

Έξι χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα, το 1986, η Χαριτίνη Καρόλου παντρεύτηκε τον Σούλη Γεωργιάδη (σ.σ. τηλεοπτικός παραγωγός). Ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή, το 1997. Η ίδια, μη έχοντας αποκτήσει παιδιά, αφοσιώθηκε στο θέατρο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια ζει σε διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Διαβάστε περισσότερα στο >> enimerotiko.gr/