Αλίκη Βουγιουκλάκη: Παραμένει η πιο λαμπερή σταρ της Ελληνικής showbiz!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Παραμένει η πιο λαμπερή σταρ της Ελληνικής showbiz!

Από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη παραμένει η πιο λαμπερή σταρ της Ελληνικής showbiz, ένα πρότυπο που θαυμάστηκε για πολλές δεκαετίες από εκατομμύρια γυναίκες, αλλά και άνδρες.

Το σώμα της, το πρόσωπό της, το σαγηνευτικό της ύφος αποτυπώθηκαν σε δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών, καρτ ποστάλ, αφίσες. Έκτισε μία καριέρα με αξιοζήλευτη εργατικότητα, επιμονή και αφοσίωση, ενώ ακόμα και σήμερα, είκοσι τρία χρόνια μετά το θάνατό της, διεκδικεί τον τίτλο της <<Ελληνίδας σταρ>>, δίχως συναγωνισμό.

Παραμένει μία γυναίκα που ήξερε να κερδίζει το χρόνο, ένα σύμβολο αιώνιας νεότητας που εξέφρασε την επιθυμία όλων των γυναικών να παραμένουν πάντοτε νέες και όμορφες στο μέγιστο βαθμό.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε, αναμφίβολα, μία προσωπικότητα που ήξερε να γοητεύει και να τραβάει την προσοχή του κόσμου επάνω της. Ακόμα και όταν η κριτική που της ασκούταν ήταν σκληρή, ακόμα και αν οι απόψεις για το ταλέντο της είναι διφορούμενες ακόμα και σήμερα, αυτό δεν εμπόδισε τον απλό κόσμο να τη λατρέψει, να γεμίσει τα θέατρά της και να τραγουδά με τεράστια αγάπη τα τραγούδια της. Για πολλούς ήταν μία γυναίκα με όχι και ιδιαίτερα τεράστιο ταλέντο, η οποία έχτισε μία καριέρα τραγουδώντας <<νιάοι- νιάου βρε γάτουλα>> και είχε τρομερό μπρίο και σκέρτσο.

Για άλλους τόσους ανθρώπους όμως, ήταν μία ευκαιρία να ονειρευτούν ένα καλύτερο αύριο και να αντλήσουν αισιοδοξία, σε μία εποχή που η Ελλάδα έβγαινε από μία δύσκολη περίοδο και αντιμετώπιζε φτώχεια και ανέχεια. Η Αλίκη έγινε ένα σύμβολο χαράς, άφθαρτης ζωντάνιας και νεότητας, που ακόμα και σήμερα, γοητεύει και συγκινεί τις καρδιές πολλών ανθρώπων.

Από την κηδεία της στην οποία παρευρέθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, τις ταινίες της που όσες φορές και αν προβληθούν στην τηλεόραση έχουν πάντοτε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, μέχρι κάθε σύγχρονη ηθοποιό που θα εκφράσει δημόσια το θαυμασμό της για εκείνη, η Αλίκη είναι ένας μύθος.

Ακόμα και δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις το απόλυτο ταλέντο, δεν μπορείς να αρνηθείς πως αγαπούσε με πάθος τη δουλειά της, είχε το θάρρος να ανεβάσει δύσκολες και δαπανηρές παραστάσεις, αφοσιώθηκε με πάθος και τσαγανό σε αυτό που αγαπούσε. Με το ίδιο πάθος πάλεψε και με τον καρκίνο, από τον οποίο όμως δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.

Aliki 2

Η Αλίκη παραμένει, αλήθεια, ένας μύθος. Όχι για το ταλέντο της μόνο, αλλά και για το πείσμα της και για την αγόγγυστη αφοσίωσή της στο θέατρο, για τη μαχητικότητα που έδειξε για την επαγγελματική της ανάδειξη και πορεία.