Ποιο από τα ροκ κλαμπ της Αθήνας ήταν το στέκι σας;

Αξέχαστα ροκ κλαμπ της Αθήνας και αναμνήσεις

Victoria01

Η Βικτώρια ήταν στην πλατεία "περιβολάκι" της Νίκαιας

Η Victoria ξεκίνησε τη διαδρομή της ως ντισκοτέκ το 1969, παίζοντας μεταξύ άλλων soul μουσικές, φιλοξενώντας «καρεκλάδες». Μετεξελίχθηκε σε συνεπές ροκάδικο, χωρίς παρεκκλίσεις από την ευρύτερη ροκ γραμμή.

Ιδιοκτήτης ήταν ο Σούλης Καραγιαννίδης, γνωστός ως Σούλης ο Victorias. Πολλοί από τους θαμώνες τον είχαν από φόβο, καθώς αν γινόταν μια στραβή, έδιωχνε κόσμο από το μαγαζί χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρωί ο Σούλης διατηρούσε πάγκο στη λαϊκή, το βράδυ είχε τα μαγαζιά του.

VICTORIA2

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ROCK ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ;

Ombre Λεωφόρος Κηφισίας 302, στα Σίδερα Χαλανδρίου.

ΟΜΠΡΕ με την πιο κακή, αλλά και την πιο μαγική, σχεδόν παραμυθένια φήμη που απέκτησε ποτέ ροκ κλαμπ στην Ελλάδα. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο στην Όμπρε, ιδιαίτερα την ώρα που στα ηχεία ακούγονταν τα τέσσερα "Μ" ( Μaiden, Motorhead, Metalika, Manowar ).

Ombre

Shelter, Bedlam, Rainbow, Bear's Club, Debesis, Jackie O, Paranoid, Crazy, Best, Filos, Rock On, Πανικός, La Rocka, Oggi, West, Camel, Memphis, Trip, Golden Key, Renegade, Next, Underworld μερικά ακόμα από τα κλαμπ

Corto Maltese Στην πλατεία του Ψυρρή.

Το ροκ και όλα τα είδη της μουσικής έχουν θέση στα 6 ηλεκτρονικά μας βιβλία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας ενδιαφέρει κάνοντας μια δωρεά ανάλογα με τις δυνατότητες σας.

Διαγωνισμός με δώρα βινύλια του Rory Gallagher σε εξέλιξη