Χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά τις ξύστρες με την ίδια συχνότητα όπως εμείς;

Το θυμήθηκα ξύνοντας σήμερα ένα μολύβι και τα μολύβια δεν θα χρησιμοποιούν πολύ οι πιτσιρικάδες, σε λίγα χρόνια δεν θα γράφουν κιόλας

Κ.Ζ 

Η Ιστορία της Ξύστρας: 

Ακονιστήρες, ένα μολύβι ακονισμένο από το χτύπημα με ένα μαχαίρι. Τα εργαλεία κοπής μολυβιών κατέστησαν πολύ πιο εύκολο αυτό το έργο και έδωσαν ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Η ανάπτυξη των ακόνων μολυβιών άρχισε στη Γαλλία. Το 1821, C. A. Boucher (Παρίσι) είχε καταγράψει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον κόσμο για ένα ξύσιμο μολυβιού. Εργάστηκε με παντογράφους και προφανώς χρειάστηκε μια συσκευή για να ακονίσει με ακρίβεια τα μολύβια.

Είναι απίθανο οι συσκευές να πωλούνται πραγματικά. Γαλλικά μαθηματικός Bernard Lassimonne (Λιμόζ) Εφαρμοσμένη για ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Γαλλικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας # 2444) σχετικά με ξύστρες μολυβιών το 1828.

Οι συσκευές κοπής μολυβιών που χρησιμοποιούν αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παράγονται και πωλούνται από την Binant, ένα κατάστημα για αξεσουάρ ζωγραφικής στο Παρίσι.Το 1833 στην Αγγλία, Cooper & Eckstein κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το λεγόμενο Styloxynon, μια απλή διάταξη που αποτελείται από δύο αιχμηρά αρχεία που μαζί σε ορθή γωνία σε ένα μικρό μπλοκ της τριανταφυλλιάς. Αυτή είναι η παλαιότερη ξύστρα μολυβιού που έχει επιζήμια παραδείγματα.

Στη δεκαετία του 1830 και 1840, ορισμένες γαλλικές ανθρώπους, όλα με έδρα το Παρίσι, ήταν ασχολούνται με την κατασκευή απλών εργαλείων μολύβι όξυνση, όπως François Joseph Lahausse. Αυτές οι συσκευές πωλήθηκαν μερικώς, αλλά χωρίς υπερεθνική σημασία. Το 1847 ο Γάλλος  ευγενείς Thierry des Estivaux εφηύρε μια απλή χειρός ξύστρα σε αναγνωρίσιμη σύγχρονη μορφή της.

Ο πρώτος αμερικανικός ακονιστής κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Walter Kittredge Foster του Bangor, Maine το 1855. Ίδρυσε μια εταιρία - την πρώτη εταιρεία ξύστωσης μολυβιών στον κόσμο - και παρήγαγε σε μεγάλη ποσότητα μικρές χειροκίνητες ξυριστικές μηχανές. Μόνο μερικά χρόνια αργότερα οι ακονιστές πωλήθηκαν στην Ευρώπη ως "Αμερικανοί ακονιστές μολυβιών