«Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω» - Το ελληνικό γουέστερν με τον Κώστα Καζάκο,

Instagram @finosfilm_official

«Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω» του 1967 του Νίκου Φώσκολου, σε ένα κλασικό ελληνικό γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο.

Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νίκου Φώσκολου στην Φίνος Φιλμ. Μέχρι τότε, ο Φώσκολος είχε γράψει πολλά σενάρια για ταινίες της εταιρίας, αλλά μετά από προτροπή του Φίνου, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία. Μάλιστα, του είχε πει χαρακτηριστικά: «Τα σενάρια σου είναι από μόνα τους σκηνοθετημένα και είναι κρίμα να παίρνει άλλος τη δόξα για το έργο που έχεις ήδη δημιουργήσει».

Η ταινία έδωσε το βραβείο αρτιότερης παραγωγής και το βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης στον Μίμη Πλέσσα, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1967.

 

 

Από μια τραγική παρεξήγηση, ένας αγρότης βρίσκεται κατηγορούμενος ως αρχηγός μιας διαβόητης συμμορίας ληστών. Καταφέρνει να αποδράσει λίγο προτού εκτελεστεί, ενώ οι διωκτικές αρχές τον κυνηγούν. Τον ψάχνουν ακόμα και οι ληστές, θεωρώντας ότι έχει στην κατοχή του τα λάφυρα της ληστείας. Ένας κατάδικος προσπαθεί να τον εντοπίσει και να τον φέρει πίσω, ζωντανό ή νεκρό, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία που του υποσχέθηκε η αστυνομία. Όταν όμως συναντά την οικογένεια του αγρότη, τα πράγματα θα αλλάξουν.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μέμα Σταθοπούλου, Σπύρος Καλογήρου, Μπέτυ Αρβανίτη.