Η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει την ταινία «Ίλιγγος» του Γιάννη Δαλιανίδη με την Ζωή Λάσκαρη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Instagram @finosfilm_official

Αύριο Παρασκευή στις 22.15, το κανάλι του ΣΚΑΙ θα προβάλει την δραματική περιπέτεια «Ίλιγγος» (1963) του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος εμπνεύστηκε το σενάριο από μια αληθινή ιστορία στην Αμερική του ’50 όταν η κόρη της σταρ Λάνα Τάρνερ σκότωσε τον εραστή της μητέρας της.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Ζωή Λάσκαρη πρωταγωνιστούν σε αυτό το τολμηρό αισθηματικό δράμα, με την μεγάλη κυρία του θεάτρου, Βούλα Ζουμπουλάκη, να δίνει μια σπουδαία ερμηνεία που συζητήθηκε πολύ, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στον κινηματογράφο. Ακομπλεξάριστη και γοητευτική, παίζει το ρόλο της μητέρας της Λάσκαρη, παρά τα 39 της χρόνια.

 

 

Η Έλλη ζει με την χήρα μητέρα της και τον άνεργο εραστή της, ο οποίος προσπαθεί να την πλησιάσει ερωτικά. Η μητέρα της εθελοτυφλεί για να μην τον χάσει, ενώ η Έλλη γνωρίζει ένα νέο που σχετίζεται με μια γυναίκα του υπόκοσμου. Η ζήλεια και η προδοσία θα οδηγήσουν την Έλλη σε απόγνωση και σε ακραίες πράξεις.

Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Βούλα Ζουμπουλάκη, Κατερίνα Χέλμη, Λευτέρης Βουρνάς, Φαίδων Γεωργίτσης, Ίλυα Λιβυκού.