Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα DNA με παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο

Instagram @finosfilm_official

Όλοι έχουμε μέσα μας λίγο από το DNA του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Είναι αυτό που μας ενώνει και μας ξεχωρίζει από όσους δεν το γνώρισαν ποτέ. 

Η 25η Απριλίου κάθε χρόνου είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Όχι μόνο για τους επιστήμονες και τους ερευνητές, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί δύο ορόσημα. Την ανακάλυψη της δομής της διπλής έλικας του DNA, αλλά και την ολοκλήρωση του προγράμματος του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Το 1953 οι James Watson και Francis Crick, μαζί με την Rosalind Franklin και τον Maurice Wilkins, δημοσίευσαν την εργασία-ορόσημο στο περιοδικό Nature, περιγράφοντας τη δομή της διπλής έλικας του DNA βάζοντας τα θεμέλια για την κατανόηση της γενετικής.

 

Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα DNA με ένα ξεχωριστό βίντεο. Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Πέντε Χιλιάδες Ψέμματα», «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», «Η Αλίκη Δικτάτωρ», «Ο Δήμος απ’τα Τρίκαλα», «Η Θεία μου η Χίπισσα», «Οι Γενναίοι Πεθαίνουν Δυο Φορές», «Η Μαρία της Σιωπής», «Γαμπρός απ’το Λονδίνο», «Ούτε Γάτα Ούτε Ζημιά», «Ζητείται Ψεύτης», «Η Λίζα και η Άλλη» και «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα».