«Του νόου ας μπέτερ». Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πάρτυ

Τα αλησμόνητα πάρτυ του ελληνικού κινηματογράφου ή αλλιώς «του νόου ας μπέτερ». 

Η Παγκόσμια Ημέρα Πάρτυ βασίζεται στην ιδέα ότι η ειρήνη δεν είναι το αντίθετο του πολέμου, απλώς η απουσία του. Το πραγματικό αντίθετο του πολέμου είναι το Πάρτυ και η σημερινή μέρα στοχεύει να συγχρονίσει ένα τεράστιο, παγκόσμιο Πάρτυ για να γιορτάσει ό,τι είναι καλό και αισιόδοξο.

Και η Φίνος Φιλμ δεν μπορεί να μείνει απέξω. Στο παρακάτω κλιπ βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Η Ωραία του Κουρέα», «Ο Κατεργάρης», «Η Θεία από το Σικάγο», «Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Για Ποιόν Χτυπά η Κουδούνα», «Η Ψεύτρα», «Ο Κατήφορος» και «Σ’Αγαπώ».

 

 

Ωστόσο, αυτή η μέρα δεν δημιουργήθηκε απλά επειδή σε όλους μας αρέσει να κάνουμε Πάρτυ. Στην πραγματικότητα εμπνεύστηκε από ένα μυθιστόρημα της Βάνα Μπορίτα με τίτλο «Flight: A Quantum Fiction». Το βιβλίο εκδόθηκε το 1995 και το τέλος περιλαμβάνει μια αντίστροφη μέτρηση που έχει οριστεί για τις 3 Απριλίου 2000, όπου μια συγχρονισμένη γιορτή γίνεται σε όλο τον κόσμο. Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο, η ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας Πάρτυ εφαρμόστηκε πολύ γρήγορα, με την πρώτη να πραγματοποιείται το 1996.