Η Φίνος Φιλμ θυμάται την Κάκια Αναλυτή

Copyright Instagram @finosfilm_official

Χαμηλών τόνων, αξιοπρεπής και ταγμένη στην τέχνη της, η Κάκια Αναλυτή ήταν μια γλυκύτατη ύπαρξη που μας χάρισε αξιόλογες ερμηνείες στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Το ταλέντο της στην Φίνος Φιλμ αποτυπώθηκε μόνο σε δύο ταινίες, οι οποίες είχαν μεγάλη εμπορική επιτυχία: Η πρώτη, το 1964, στην ταινία «Η Βίλλα των Οργίων», ερμηνεύοντας τον ρόλο της μικρό-απατεώνισσας που εκβιάζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ η δεύτερη, το 1974, στην ταινία «Αγάπη μου Ουά Ουά», μεταφορά στην οθόνη της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας του θιάσου Αναλυτή-Ρηγόπουλου, πλάι στον αγαπημένο της σύζυγο Κώστα Ρηγόπουλο.

 

 

Η Κάκια Αναλυτή γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι έγινε το 1955 στο θίασο του Διονύση Παγουλάτου με το έργο «Το φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Συνεργάστηκε με τους θιάσους του Μάνου Κατράκη και της Κυρίας Κατερίνας (Κατερίνα Ανδρεάδη).

Το 1963 δημιούργησε δικό της θίασο με το σύζυγό της, Κώστα Ρηγόπουλο, που στεγαζόταν στο θέατρο ΑΝΑΛΥΤΗ, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Αντωνιάδου, στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως. Μαζί ανέβασαν πολλά έργα, όπως: «Ένα κρεβάτι για τρεις», «Έρωτας και πολιτική», «Γυάλινος κόσμος». 

Τελευταίο έργο που συμμετείχε ήταν το «Σε φιλώ στη μούρη». Συμμετείχε σε πληθώρα ταινιών μεταξύ των οποίων: «Ανθισμένη αμυγδαλιά», «Ματωμένο ηλιοβασίλεμα», «Ματωμένα στέφανα», «Θρίαμβος», «Λαός και Κολωνάκι», «Διαζύγιο αλά ελληνικά», «Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα», «Η βίλα των οργίων», «Σταχτοπούτα», «Μια του κλέφτη» κ.ά.

Το 1956 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Ρηγόπουλο και μαζί απέκτησαν μία κόρη, τη Ζωή Ρηγοπούλου. Η Κάκια Αναλυτή έφυγε στην 1  Ιουνίου του 2002.