Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πελατών με την Φίνος Φιλμ

Instagram @finosfilm_official

Η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Πελατών στις 19 Μαρτίου κάθε χρόνο. Όπως λέει και το όνομα, ο πελάτης είναι στο επίκεντρο σε αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Διάφοροι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν χρόνο για να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τους πελάτες, τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, ακόμη και τους διαδικτυακούς αγοραστές τους — βασικά οποιονδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πελάτης». 

Με αυτό το σκεπτικό, η αγαπημένη μας Φίνος Φιλμ γιορτάζει αυτήν την ημέρα με ένα σπαρταριστό βίντεο από λατρεμένες ταινίες. Βλέπουμε κλασσικές σκηνές από εργα όπως: «Η Ωραία του Κουρέα», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Οι Κληρονόμοι», «Το Σωφεράκι», «Η Ωραία των Αθηνών», «Ένας Νομοταγής Πολίτης», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο», «Ο Γόης», «Αυτοί που Μίλησαν με το Θάνατο» και «Η Κυρία του Κυρίου».

Πώς ξεκίνησε η Παγκόσμια Ημέρα Πελατών

Ήταν το 2010 και άνθρωποι από μια εταιρεία στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας έψαχναν ιδέες για να γιορτάσουν την επέτειο της επιχείρησής τους. Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικοί είναι οι πελάτες για οποιαδήποτε επιχείρηση, συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουν, μόνο για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι, ενώ μπορεί να υπάρχουν περίεργες, ιδιόρρυθμες και εντελώς παράξενες παγκόσμιες ημέρες, δεν υπήρχε καμία που να γιορτάζει τον πελάτη.

Έτσι, σκέφτηκαν, «Γιατί να μην δημιουργήσουμε μία; Η πρώτη ιστορική Παγκόσμια Ημέρα Πελάτη ήταν στις 19 Μαρτίου 2010 και ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν γι’ αυτήν, ένα νέο site αφιερωμένο στον πελάτη δημιουργήθηκε αμέσως και αυτή η ημέρα μπήκε ακόμη και στο ημερολόγιο της Λιθουανίας.

Σταδιακά, όλο και περισσότερες εταιρείες άρχισαν να συμμετέχουν κάθε χρόνο έως ότου, το 2013, η Παγκόσμια Ημέρα Πελατών παγιώθηκε ως σημαντική γιορτή για πολλές λιθουανικές εταιρείες, με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας να επαινεί μάλιστα αυτό το γεγονός. Η Ρωσία το υιοθέτησε την ίδια χρονιά και μέσα σε λίγα χρόνια, εταιρείες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν εορτασμό.

8 ιδέες για δείξεις ότι εκτιμάς τους πελάτες σου

Αυτές είναι μερικές ιδέες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πελατών

1. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου ευχαριστώντας προσωπικά τους πελάτες, μέσω email ή Facebook, Twitter, Instagram κ.λπ.
2. Βγάλε τους πελάτες σου για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο
3. Δώρισε στους πελάτες σου ένα καλάθι με τα αγαπημένα τους φαγητά 
4. Στείλε ευχαριστήρια κάρτα ή email
5. Πρόσφερε ειδικές εκπτώσεις ή bonus αγορών 
6. Διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση, όπου οι πελάτες μπορούν να έρθουν και να σε γνωρίσουν από κοντά
7. Γράψε μια ανάρτηση σε blog σχετικά με το γιατί εκτιμάς τους πελάτες σου και τι σημαίνουν για σένα
8. Κάνε ένα βίντεο ευχαριστώντας τους πελάτες σου και δημοσίευσέ το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 

Ό,τι κι αν κάνεις, βεβαιώσου ότι είναι προσωπικό και από καρδιάς! Εξάλλου, αυτό είναι που πραγματικά μετράει, όταν πρόκειται να δείξεις σε κάποιον πόσο τον εκτιμάς.