Η Φίνος Φιλμ θυμάται: Τρία χρόνια χωρίς τον Κώστα Βουτσά

Copyright Instagram @finosfilm_official

Δύο μήνες πριν αποφασίσει να «φύγει», η Φίνος Φιλμ είχε την τύχη να κάνει ένα σύντομο ραντεβού για να θυμηθούνε τα παλιά. Απολαύστε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, από τον αναντικατάστατο και αιώνιο έφηβο της Φίνος Φιλμ, τον υπέροχο Κώστα Βουτσά που έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.

 

 

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στον Βύρωνα Αττικής από προσφυγική οικογένεια με το επίθετο «Σαββόπουλος». Το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια που παλαιότερα λέγονταν και «βουτσιά». 

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων. Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη και είχε άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου. Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την επίσης ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία νυμφεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, το Φοίβο.

Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Η χαρτοπαίχτρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», χαρίζοντας στου θεατές αλησμόνητες ατάκες, ενώ σημαντική ήταν και η πορεία του στη θεατρική σκηνή. Η τελευταία του παράσταση ήταν η Σταχτοπούτα την σεζόν 2019-20.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ με λοίμωξη του αναπνευστικού. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών. Λίγες μέρες πριν εισέλθει στο νοσοκομείο είχε εμφανιστεί στο θέατρο.