Η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει την ταινία του Ερρίκου Θαλασσινού «Ο Θάνατος θα Ξανάρθει»

Facebook @ Finos Film Official

Χαιρόμαστε πολύ που η ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλει αύριο Παρασκευή στις 23:20 μια ιδιαίτερη ταινία αστυνομικού νουάρ της Φίνος Φιλμ. Μιλάμε φυσικά για το «Ο Θάνατος θα Ξανάρθει» (1961) του Ερρίκου Θαλασσινού, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον ρόλο του ντεντέκτιβ Τηλέμαχου Χριστοφή να προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο του ταξίαρχου Μόρτον.

Μια ατμοσφαιρική αστυνομική ταινία, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, σε σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Νίκου Φώσκολου με έντονες επιρροές από την Αγκάθα Κρίστυ. Το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται από ξεχωριστούς ηθοποιούς όπως ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και η Δέσπω Διαμαντίδου, ενώ την παράσταση κλέβει η Νέλλη Αγγελίδου σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της στο ελληνικό σινεμά.

Μια νύχτα, δολοφονείται ο ιδιοκτήτης μιας απομονωμένης βίλλας. Ως ύποπτοι φέρονται η κόρη του Έλενα, η δεύτερη γυναίκα του Λίζα, η ανηψιά της με τον αρραβωνιαστικό της, ο γιατρός του και το υπηρετικό προσωπικό. Την εξιχνίαση του εγκλήματος αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Φοξ με τον βοηθό του. Την ώρα της ανάκρισης, καταφτάνει ο ντεντέκτιβ Τηλέμαχος Χριστοφής και ο λοχαγός Καραλής, που μισούσε θανάσιμα το θύμα, κάνοντας την υπόθεση ακόμα πιο πολύπλοκη.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νέλλη Αγγελίδου, Δέσπω Διαμαντίδου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Βασίλης Ανδρονίδης, Χρήστος Τσαγανέας.