Η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Οι Εχθροί»

Instagram @finosfilm_official

Σήμερα Παρασκευή στις 23:20, η ΕΡΤ θα προβάλει την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Οι Εχθροί» (1965), σε σενάριο Νίκου Φώσκολου.

Πρόκειται για μια καθαρά κοινωνικό-πολιτική ταινία, με τρεις νέους να παλεύουν ενάντια στην ανισότητα, τη διαφθορά και την αδικία, με δυνατές ερμηνείες από τον Αλέκο Αλεξανδράκη σε έναν κόντρα-ρόλο από αυτούς που τον έχουμε συνηθίσει.

Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες τριών νεαρών: του Αλέκου, του Φώτη και του Στέφανου. Ο Αλέκος, ένας ιδεολόγος δημοσιογράφος, καταδιώκει με πάθος όσους ζουν στο βούρκο της σύγχρονης κοινωνίας, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι εχθρός του είναι η διαφθορά και όχι τα συνήθως άδολα θύματα της. 

Ο Φώτης, ένας φοιτητής από την επαρχία, αγωνίζεται να ξεπεράσει το φράγμα της κοινωνικής ανισότητας και προοδεύει έχοντας μάθει να στηρίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις. Και τέλος, ο Στέφανος, ο οποίος έμεινε ανάπηρος από σφαίρα των Γερμανών, εξαναγκάζεται – κατά ειρωνικό τρόπο – να μεταναστεύσει στην Γερμανία.

Πρωταγωνιστούν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Ρουσσέα, Αλέκα Κατσέλη, Φαίδων Γεωργίτσης, Κατερίνα Χέλμη, Ανδρέας Ντούζος, Νότης Περγιάλης, Αλέκος Τζανετάκος