Η Φίνος Φιλμ θυμάται τη Νανά Σκιαδά

Με έντονη εκφορά του λόγου και ακαταμάχητο στυλ, η Νανά Σκιαδά ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστή από τους δεύτερους αλλά ιδιαίτερα χαρισματικούς ρόλους της στον ελληνικό κινηματογράφο.

Από την θεσπέσια δεσποινίς Αμαλία στο «Έξυπνο Μούτρο» μέχρι «μαντάμ» στους «Εχθρούς» και «καθηγήτρια» του κουμκάν στο «Τζένη Τζένη», η αριστοκράτισσα Νανά Σκιαδά είχε τον τρόπο να μεταμορφώνεται σε κάθε ρόλο της με μαεστρία.

Η Νανά Σκιαδά έφυγε σαν σήμερα το 1974 σε ηλικία μόλις 55 χρονών και την θυμόμαστε από στιγμές της στις ταινίες «Ένα Έξυπνο, Έξυπνο Μούτρο», «Οι Εχθροί» και «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες».

 

 

Η Νανά Σκιαδά ήταν ταλαντούχα ηθοποιός υποδύονταν συνήθως ρόλους, που είχαν να κάνουν με κάποια μητέρα ή κάποια θεία. Ωστόσο, στη συνείδηση του απλού τηλεθεατή έμεινε κυρίως για την ιδιαίτερη χροιά, αλλά και για τον τόνο της φωνής της.

Η Νανά Σκιαδά γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα από γονείς ηθοποιούς και σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην ταινία του Σακελλάριου, «Ο Φανούρης και το σόι του» στην οποία ενσάρκωσε τη Μάργκαρετ.

Τη θυμόμαστε σε σκηνές στο πλευρό του Μίμη Φωτόπουλου, του Λαυρέντη Διανέλλου, της Τζένης Καρέζης, του Βασίλη Αυλωνίτη και πολλών ακόμη ηθοποιών της εποχής. 

Παράλληλα, η Νανά Σκιαδά είχε μια σπουδαία καριέρα στο θέατρο και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις. Παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε μια κόρη από τον τελευταίο της σύζυγο, τον ηθοποιό, Χρήστο Πάρλα.