Όχι γκρίνιες σήμερα, αισιοδοξείτε. Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας

Copyright Instagram @finosfilm_official

Ο κόσμος φωνάζει για μια τέτοια μέρα εδώ και καιρό, αλλά τί είναι στην πραγματικότητα ένας αισιόδοξος; Αισιόδοξος είναι κάποιος που έχει θετικές απόψεις για τη θέση του στον κόσμο και για το μέλλον του. Πιστεύει ότι θα του συμβούν καλά πράγματα και μπορεί να δει τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ας το παραδεχτούμε – το να είσαι αισιόδοξος όλη την ώρα είναι δύσκολο. Δεν είμαστε τέλειοι και όλοι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, εκτός κι αν είστε αρκετά τυχεροί για να είστε αισιόδοξος εκ γενετής.

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι το να είσαι αισιόδοξος είναι καλό για την ψυχική και σωματική σου υγεία και σε βοηθά να αναρρώσεις πιο γρήγορα. Οι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ζωής και μπορεί να είναι πιο ανθεκτικοί από τους απαισιόδοξους συνανθρώπους τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας ξεκίνησε το 2013 στον Καναδά και έκτοτε γιορτάζεται την πρώτη Πέμπτη του Φεβρουαρίου σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Κροατία μάλιστα θεσπίσανε και Φεστιβάλ Αισιοδοξίας, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να σκέφτονται θετικά με πολύχρωμα μπαλόνια και πληρωμένες τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα!

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ στο Instagram με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Φωνάζει ο Κλέφτης», «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», «Για Ποιόν Χτυπά η Κουδούνα», «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Ο Κατεργάρης», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», «Η Χαρτοπαίχτρα», «Η Θεία μου η Χίπισσα», «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Το Θύμα», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα» και «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση».