Ο Σκληρός Άνδρας, το 1961 ήταν ο Χατζηχρήστος

Ο σκληρός άνδρας είναι μια ελληνική κωμική ταινία του 1961, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Το σενάριο, ωστόσο, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Γιώργου Ρούσσου. Η παραγωγή ανήκει στη Φίνος Φιλμ, ενώ πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Κώστας Χατζηχρήστος. 

Πλοκή
Ο Ηρακλής Λεοντόπουλος, ένας δειλός δημόσιος υπάλληλος, τόσο δειλός που δεν τον πληρώνουν οι ίδιοι οι ενοικιαστές του τριώροφου σπιτιού του και φοβάται να τους ζητήσει τα νοίκια του ή να τους κάνει έξωση. Όταν προσπαθεί με δυναμικό τρόπου να εισπράξει τα χρήματά του, του ρίχνεται η ζωντοχήρα κυρία Κούλα, αλλά τότε εμφανίζεται ο πρώην άνδρας της διώχνει τον Ηρακλή από το παράθυρο. Στη συνέχεια, ο Ηρακλής επισκέπτεται τον δεύτερο ενοικιαστή του, έναν ιεροψάλτη, αλλά εκείνος κοιμάται και βλέπει εφιάλτη, οπότε ξυπνώντας βάζει τις φωνές και ακούγεται σε όλη τη γειτονιά. Πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα και ζητώντας τα χρήματα του, μπλέκει σε μια μεγάλη παρεξήγηση, κατηγορούμενος για την κλοπή ενός διαμαντιού.

Κανείς δεν πιστεύει στην αθωότητα του, ακόμη και η δικηγόρος του προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την δύσκολη αυτή υπόθεση προς όφελός της, ενώ ο διοικητής του τμήματος βάζει μια πόρνη να τον μεθύσει και να του αποσπάσει μέσα στο κελί την ομολογία του φόνου για να κερδίσει την ελευθερία της. Και όντως αυτή τον μεθάει, όμως το μεθύσι φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα και αυτός μεταμορφώνεται από ανθρωπάκι σε «σκληρό άντρα» και στο φινάλε η αλήθεια λάμπει πανηγυρικά, αλλά και ο ίδιος έχει αλλάξει ζωή και χαρακτήρα.

Διανομή
Κώστας Χατζηχρήστος - Ηρακλής Λεοντόπουλος
Μάρθα Βούρτση - Αλέκα Πάλλη
Μάρθα Καραγιάννη - Φούλα Ντάβαρη
Κώστας Βουτσάς - Πατάτας
Σπεράντζα Βρανά - Λούλα
Τζόλυ Γαρμπή - Ανδρομάχη
Βαγγέλης Πρωτοπαππάς - Καλογήρου
Κώστας Ναός - Μπερκέτης
Κώστας Παπαχρήστος - Μίστος Ντάβαρης
Τάκης Χριστοφορίδης - υπαστυνόμος
Σταύρος Παράβας - αστυνόμος
Νάσος Κεδράκας - Θανάσης
Γιώργος Τσιτσόπουλος - Τάκης

 

Video Url

 

Video Url