Ξεριζωμένη Γενιά με τον Νίκο Ξανθόπουλο, 1968

Ξεριζωμένη Γενιά είναι ο τίτλος ελληνικής ταινίας του 1968 σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου με πρωταγωνιστές τους Νίκο Ξανθόπουλο, Άντζελα Ζήλεια, Μάνο Κατράκη.

Πλοκή
Η Ξεριζωμένη Γενιά (ή γενηά) είναι η πρώτη από δύο ταινίες (η δεύτερη είναι η Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου) με θέμα τις περιπέτειες του τραγουδιστή Βασίλη Καρατζόγλου (Νίκος Ξανθόπουλος) που είναι πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία. Στην Κομοτηνή ένας μέθυσος ο Λουκάς (Ανέστης Βλάχος) τον βγάζει στη ζητιανιά, για αυτό και φεύγει από το σπίτι. Φτάνοντας στην Αθήνα πέφτει πάνω στον μπαρμπα-Μάνθο (Μάνος Κατράκης), που του μαθαίνει το μπουζούκι.

Ο Βασίλης πιάνει δουλειά σε μια ταβέρνα, και με το ξέσπασμα του πολέμου πηγαίνει στο μέτωπο. Κατά τη περίοδο της Κατοχής συνεχίζει να εργάζεται στην ταβέρνα, και κάνει καριέρα σαν λαϊκός τραγουδιστής. Μοναδικός καημός του να βρει την αδερφή και τη μάνα του, τη Φανή (Ελένη Ζαφειρίου), κάτι που το κατορθώνει μετά από πολλές περιπέτειες. Μαθαίνει ότι λέγεται Καρατζόγλου και ότι γλίτωσαν μόνο η μητέρα του και η αδελφή του.

Video Url

 

Video Url

 

 

 
 
-->