Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει τα 80 χρόνια από την πρώτη της ταινία

Copyright Facebook @Finos Film Official

80 Χρόνια Φίνος Φιλμ!

1943: Το σήμα FF παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη με την ταινία «Η Φωνή της Καρδιάς». Ίσως κανείς να μην μπορούσε τότε να φανταστεί ότι αυτό το σήμα θα αποτελούσε το μεγαλύτερο κριτήριο ποιότητας του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου.

Πρώτη κατοχική ταινία και πρώτη της Φίνος Φιλμ. Παιζόταν με μεγάλη επιτυχία επί τρεις συνεχείς εβδομάδες σε τρεις κινηματογράφους του κέντρου των Αθηνών. Μάλιστα η κοσμοσυρροή έξω από τους κινηματογράφους Ρεξ και Έσπερος, ενόχλησε ιδιαίτερα τους Γερμανούς κατακτητές.

Στα παρασκήνια των γυρισμάτων αναφέρεται η παρ' ολίγον αποχώρηση του πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, χρονογράφου και συνθέτη του ελαφρού τραγουδιού, Χρήστου Χαιρόπουλου, όταν έμαθε πως στην ταινία θα ακουγόταν ένα ρεμπέτικο τραγούδι. Επίσης, πρόβλημα προέκυψε και σε μια ερωτική σκηνή της ταινίας, καθώς ο σκηνοθέτης, ερωτευμένος με την πρωταγωνίστρια Καίτη Πάνου, δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Χορν να την φιλήσει στο στόμα όπως απαιτούσε το σενάριο.

Πρωταγωνιστούν: Βεάκης Αιμίλος, Χόρν Δημήτρης, Λειβαδίτης Αλέκος, Πάνου Καίτη, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Τσαγανέα Νίτσα, Ιατρίδου Σωτηρία, Θεοχάρη Βάνια, Ζερβός Παντελής, Γιούλη Σμαρούλα, Βόκοβιτς Στέλιος, Ματθαίος Νίκος, Κοντούλης Γιάννης, Χαλκούση Ελένη, Βεάκη Σμαρώ.
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ιωαννόπουλος Δημήτρης
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ, Καβουκίδης Γιώργος

Video Url

 

Ακόμα και αν κάποιοι το υποπτεύονταν, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει ότι 45 χρόνια μετά την τελευταία παραγωγή της εταιρίας, το θρυλικό σήμα θα εξακολουθούσε να είναι στις αγαπημένες προτιμήσεις του κοινού, αγγίζοντας διαχρονικά χορδές που ξεπερνούν τον όρο ψυχαγωγία.

 

 

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη ταινία της Φίνος Φιλμ και σήμερα τιμάμε την μνήμη του μεγάλου μας οραματιστή, Φιλοποίμενα Φίνου, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα γεμάτο λάμψη, μεράκι και λίγο από την αίγλη του «Χόλιγουντ της Ελλάδας». Καλή σας διασκέδαση!