Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης, ήταν 1963

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης είναι μια ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1962, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. 

Πλοκή
Ο Θεόδωρος "Θοδωράκης" Βλάσσης (Ντίνος Ηλιόπουλος) είναι ευκατάστατος πολιτικός μηχανικός παντρεμένος με τη Φωφώ (Μάρω Κοντού). Ένα βράδυ, ενώ περιμένουν καλεσμένους, χτυπάει το κουδούνι και μια υπάλληλος γουναράδικου φέρνει μια ακριβή γούνα, την οποία έχει παραγγείλει ο Θοδωράκης για την ερωμένη του αλλά, για να δικαιολογηθεί, λέει ψέματα στη γυναίκα του ότι είναι για τον φίλο του, τον Λευτεράκη. Στη συνέχεια, έρχονται ένα ζευγάρι φίλων τους, ο Θανάσης (Γιώργος Κωνσταντίνου) και η Ελένη (Καίτη Πάνου).

Ο Θοδωράκης αποκαλύπτει στον Θανάση ότι έχει δημιουργήσει έναν φανταστικό παιδικό φίλο, το Λευτέρη Τσαμπαρδή, που δήθεν μένει στην Πάτρα, ώστε να δικαιολογεί τις απουσίες του όταν συναντά την ερωμένη του. Αν και η Φωφώ γενικά δυσανασχετεί για την μόνιμη δικαιολογία του αυτή, δεν φαίνεται να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Ο Θοδωράκης ανησυχεί ότι η γυναίκα του, παρόλο που πιστεύει ότι υπάρχει Λευτεράκης, υπάρχει κίνδυνος να καταλάβει την αλήθεια. Για να διασκεδάσει τις αμφιβολίες της, πείθει τον Θανάση να έρθει μαζί του σε ένα ταξίδι και να ισχυριστεί ότι γνώρισε το Λευτεράκη, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το ψέμα. Το ίδιο βράδυ όμως καταφτάνει στο σπίτι τους ένας άντρας (Κώστας Βουτσάς) που ισχυρίζεται ότι είναι ο Λευτεράκης και φαίνεται να γνωρίζει με λεπτομέρειες όλα όσα εχει πει κατά καιρούς ο Θοδωράκης στη γυναίκα του για τον Λευτεράκη. Ο Θοδωράκης αρχίζει να τα χάνει, τα χάνει όμως και ο Θανάσης, καθόσον γνωρίζει ότι Λευτεράκης δεν υπάρχει.

 

Διανομή
Ντίνος Ηλιόπουλος - Θόδωρος Βλάσσης
Κώστας Βουτσάς - Μπάμπης Ντάβος / Λευτεράκης Τσαμπαρδής
Μάρω Κοντού - Φωφώ Βλάσση
Γιώργος Κωνσταντίνου - Θανάσης Καδρής
Καίτη Πάνου - Ελένη Καδρή
Κατερίνα Γιουλάκη - Κατίνα
Νικήτας Πλατής - τρελός

Video Url