Ένα ασύλληπτο κορόιδο

Ένα ασύλληπτο κορόιδο είναι ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1969, σε παραγωγή ΘΒ Ταινίες Γέλιου και Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία Θανάση Βέγγου, ενώ το σενάριο γράφτηκε από τον Γιώργο Λαζαρίδη. Πρωταγωνιστούν οι: Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Βελέντζας, Δώρα Φύτιζα και Τάκης Μηλιάδης.

Πλοκή
Η ταινία προλογίζεται με εικόνες από τον πόλεμο και αφηγείται την κατάσταση στην Ελλάδα, κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων. Κατόπιν η ταινία δείχνει τον Θανάση (Θανάσης Βέγγος), ο οποίος έχει κάνει γιουρούσι στους Γερμανούς, αλλά και τον πατέρα του (Θανάσης Βέγγος) που τον επιπλήττει για αυτές τις απερισκεψίες του. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της αποχώρησης οι Γερμανοί, ο στρατηγός φον Τζίφρεν (Τάκης Μηλιάδης), μαζί με δύο στρατιώτες του, κρύβουν έναν θησαυρό στην αυλή του Θανάση.

Η ταινία επιστρέφει στο σήμερα και δείχνει τον Θανάση, αφεντικό πια στο κουρείο των προγόνων του ως μπαρμπέρης, αντί να εργάζεται να ανακατεύεται σε ξένες υποθέσεις. Συγκεκριμένα, θα υπερασπιστεί πολλάκις τον Πασχάλη (Κώστας Σταυρινουδάκης), έναν φίλο του, ο οποίος αγαπάει την κόρη της κας Παναγούλας (Υβόνη Βλαδίμηρου), η οποία δεν τον θέλει για γαμπρό της. Στο τέλος της σκηνής αυτής, ο Θανάσης εξιστορεί την ιστορία των προγόνων του, των Χατζηπαπαγεωργακοπουλοκωνσταντινογιαννοπουλέων, στον φίλο και πελάτη Σωτήρη (Γιώργος Βελέντζας). Αργότερα, ο κος Χαρούπογλου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, θέλει να πάρει το οικοπεδάκι του Θανάση κοψοχρονιά. Έτσι, βάζει τον Σταμάτη (Κώστας Μεντής) να τον ψήσει. Ο Θανάσης, όμως, που αγαπούσε την κόρη του Χαρούπογλου, Λίζα (Νόρα Κατσέλη), μόλις άκουσε ότι θέλει να του μιλήσει, χάρηκε ιδιαιτέρως, επειδή πίστεψε πως τον θέλει για το θέμα της κόρης του. Στη συνέχεια ο Χαρούπογλου πάει για έναν ξύρισμα στον Θανάση. Οι δυο τους έρχονται σε μία άτυπη συμφωνία, φυσικά, ο καθένας για διαφορετικό σκοπό.

 

 

 

Ηθοποιοί
Ηθοποιός    Ρόλος
Θανάσης Βέγγος    Θανάσης Χατζηπαπαγεωργακοπουλοκωνσταντινογιαννόπουλος
Κυριακούλης Χατζηπαπαγεωργακοπουλοκωνσταντινογιαννόπουλος (πατέρας Θανάση)
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος    Ασημάκης Χαρούπογλου
Τάκης Μηλιάδης    Φον Τζίφρεν
Νόρα Κατσέλη    Λίζα Χαρούπογλου
Δώρα Φύτιζα    Ελπίδα
Γιώργος Βελέντζας    Σωτήρης
Κώστας Παπαχρήστος    αστυνόμος
Κώστας Μεντής    Σταμάτης
Ζαννίνο    Χανς
Δημήτρης Καρυστινός    Γερμανός
Υβόνη Βλαδίμηρου    κυρία Παναγούλα
Νένα Μεντή    κυρία Χαρούπογλου (στην αρχή της ταινίας)
Φραγκούλης Φραγκούλης    πελάτης κουρείου
Αρετή Πίτσικα    καλεσμένη

Video Url

 

Video Url