Ο Σπαγγοραμμένος, κωμωδία του 1967 με τον Κωνσταντάρα

Ο σπαγγοραμμένος είναι μια ελληνική κωμική ταινία του 1967, σε παραγωγή Καραγιάννης - Καρατζόπουλος και σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. Το σενάριο γράφτηκε από τον Αλέκο Σακελλάριο, το οποίο διασκευάστηκε από το θεατρικό έργο "Ένα βότσαλο στη λίμνη" του Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστεί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Η ταινία επιχρωματίστηκε στα WEST WING STUDIOS 

Η παρακάτω περίληψη πλοκής του έργου που αφορά το λήμμα είναι ημιτελής. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το λήμμα ώστε να περιλαμβάνει την πλήρη πλοκή του έργου (συμπεριλαμβανομένου του τέλους) ώστε να δίνει εγκυκλοπαιδική αξία στο λήμμα.
Η Βικιπαίδεια δεν είναι κατάλογος πωλήσεων ή ενοικιάσεων βιβλίων ή ταινιών ώστε να περιλαμβάνει μόνο τις πληροφορίες από το οπισθόφυλλο ή τη συσκευασία ενός έργου.
Ένας τσιγκούνης οικογενειάρχης ο Λάμπρος Σκουντρής (Λάμπρος Κωνσταντάρας) παρασύρεται ένα βράδυ από τον συνεργάτη του (Ανδρέας Μπάρκουλης) και γλεντούν στα μπουζούκια, με συντροφιά δύο φίλες του δεύτερου (Μαρία Μπονέλλου και Τζένη Ρουσσέα). Στη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης και όντας μεθυσμένος, ο σπαγγοραμένος ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε κεράσματα και πουρμπουάρ (ολόκληρη την προκαταβολή πελάτη του αρχιτεκτονικού του γραφείου. Ο τσιγκούνης καταλήγει μεθυσμένος το πρωί στο σπίτι του χωρίς να θυμάται καν πόσα και πώς ξόδεψε. Την ίδια μέρα η σύζυγος του σπαγγοραμμένου (Κατερίνα Γιουλάκη) υποδέχεται την εξ Αμερικής εξαδέλφη της (Τζένη Ρουσσέα) που μόλις έχει έρθει την προηγούμενη μέρα, αλλά δεν έχει γνωρίσει τον τσιγκούνη σύζυγο στο σπίτι. Έστι, όταν το βράδυ βγαίνουν για να γλεντήσουν, δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλον και τη συγγενική σχέση τους. Τώρα η εξαδέλφη διαπιστώνει ότι ο χτεσινοβραδινός συνοδός της, ο σπάταλος και γλεντζές κύριος, δεν είναι άλλος από τον σπαγγοραμμένο σύζυγο της εξαδέλφης της και αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να κάνει τον σπαγγοραμμένο σύζυγο να καταλάβει ότι τόσα χρόνια είχε αδικήσει την σύζυγό του και της είχε στερήσει βασικά πράγματα από τη ζωή. Η πονηρή εξαδέλφη δεν θα προδώσει τον τσιγκούνη εξάδελφο για τα νυχτοπερπατήματά του, και εκτός από τη συμμόρφωσή του θα "μάθει" παράλληλα και την γυναίκα του και εξαδέλφη της να ζητά και να παίρνει αυτά που τόσα χρόνια δικαιούτο και είχε στερηθεί.

Διανομή
Λάμπρος Κωνσταντάρας (Λάμπρος Σκουντρής)
Τζένη Ρουσσέα (Έβελυν - εξαδέλφη Βαγγελίτσα)
Ανδρέας Μπάρκουλης (Γιώργος Φυλακτός)
Κατερίνα Γιουλάκη (Βέτα Σκουντρή)
Μαρία Μπονέλου (Λίντα)
Νάσος Κεδράκας (Παναγιωταρέας)

Video Url

 

Video Url

 

Video Url