Κάνε με Πρωθυπουργό, το 1965 με τον Γιώργο Πάντζα

Ο Κίμων, ένας αυταρχικός επιχειρηματίας, δεν επιτρέπει στον νεαρό γιο του, Μηνά, να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στις δραστηριότητές του, επειδή τον θεωρεί ανεύθυνο και ακαμάτη. Ο Μηνάς, ο οποίος διασκεδάζει όπως κάθε νέος της ηλικίας του, συνδέεται με τη Λίλα, μια πανέξυπνη κοπέλα, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να τον συμβουλεύει σωστά σε επιχειρηματικά θέματα. Χάρη σ’ αυτές τις συμβουλές, ο Μηνάς κερδίζει την εμπιστοσύνη του πατέρα του, που πείθεται να του αναθέσει τη διεύθυνση της εταιρείας. Η ζήλια του Μηνά, που νομίζει ότι η Λίλα τον απατά, παραλίγο να γίνει αιτία να χαλάσει μια πολύ σημαντική δουλειά, γρήγορα όμως αντιλαμβάνεται ότι το φλερτ της με τον άλλον άντρα ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να επιτευχθεί γρηγορότερα η επιθυμητή συμφωνία.

Σκηνοθεσία:

Κώστας Λυχναράς

Κύριοι Ρόλοι:

Γιώργος Πάντζας … Μηνάς

Μαριάννα Κουράκου … Λίλα Σακοπούλου

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος … Κίμων

Δέσποινα Νικολαΐδου … Τόνια

Νίτσα Τσαγανέα … Ουρανία

Γιώργος Βρασιβανόπουλος … Βύρων

Νίκος Ρίζος … Αντρίκος

Αλέκος Τζανετάκος … Ζαννής

Μπέτυ Μοσχονά … Σούλα

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης

Σεναριακή Πηγή Θεατρικό: Κάνε με Πρωθυπουργό των Νίκου Τσιφόρου, Πολύβιου Βασιλειάδη.
 

Στο θέατρο είχε κάνει πρεμιέρα το 1964 με τον Κώστα Βουτσά ως Μηνά, ενώ ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος βρίσκονταν στον ίδιο ρόλο με το φιλμ.
Άγνωστο αν γυρίστηκε πρώτη, αλλά ήταν σίγουρα η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Κώστα Λυχναρά που πήρε διανομή στις αίθουσες. Μέσα όμως στην ίδια χρονιά, όμως, κυκλοφόρησαν ακόμα τρεις ταινίες του.
Κόβοντας 162.809 εισιτήρια, ήρθε στην 36η θέση ανάμεσα σε 93 ελληνικές ταινίες της σαιζόν.

 

Video Url
Video Url
Video Url