Η Ωραία του Κουρέα ταινία του 1969

Η ωραία του κουρέα είναι μια ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής του έτους 1969. Πρόκειται για κωμωδία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου.

Πλοκή
Ο κουρέας Γιάννης (Γιάννης Γκιωνάκης) και η κoμμώτρια Μάρθα (Μάρθα Καραγιάννη) είναι ερωτευμένοι και σκοπεύουν να παντρευτούν. Ωστόσο, ο Γιάννης πρέπει να αποκαταστήσει πρώτα τις τέσσερις αδελφές του, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς δεν υπάρχει η σχετική προίκα. Έτσι, η Μάρθα αποφασίζει να βρει γαμπρό για την κάθε κοπέλα και κατοχυρώνει την προίκα, δίνοντας το σπίτι του κουρέα ως αντιπαροχή. Με τα διαμερίσματα που παίρνει αποκαθίστανται και οι τέσσερις αδελφές αλλά και η ίδια με τον αρραβωνιαστικό της.

Ηθοποιοί
Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Χρόνης Εξαρχάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Νίκος Τσούκας, Νίτσα Μαρούδα, Αιμιλία Υψηλάντη, Κατερίνα Γώγου, Μαρία Μπονέλου, Ηλέκτρα Καλαμίδου, Νικήτας Πλατής, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Μεσσάλας, Γιώργος Ξύδης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος.

Video Url

 

Video Url