Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αμύθητη περιουσία της, το σπίτι της στην Στησιχόρου και οι 3.000 άδειες ταξί

Αρκετά είχαν ακουστεί στο παρελθόν για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την τεράστια περιουσία της και το σπίτι στην Στησιχόρου.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας μιλώντας στην εκπομπή «The 2night Show» αναφέρθηκε στην τεράστια περιουσία που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Θέλω να σου πω ότι η Αλίκη ήταν η πιο πλούσια ηθοποιός που πέρασε από την Ελλάδα και ήταν πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις. Δεν περνούσε κουνούπι χωρίς να το ξέρει. Είχε πάρα πολλά λεφτά η Αλίκη…» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί, η ηθοποιός φημολογείται ότι είχε 3.000 άδειες ταξί, ένα σπίτι δώρο της Φρειδερίκης για να «ξεχάσει» τον έρωτά της με τον τέως Κωνσταντίνο, πολλά ακίνητα σπίτια και εξοχικά, αλλά και πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η Αλίκη πράγματι είχε μεγάλη περιουσία. Δεν είμαι αρμόδιος, όμως, για να μιλήσω γι’ αυτήν, παρά μόνο ο γιος της, ο Γιάννης, που είναι ο κληρονόμος της» είχε ξεκαθαρίζει ο αδερφός της Τάκης Βουγιουκλάκης.

«Έχω θηλιά στο λαιμό»: Τι έγραψε στο γράμμα του ο Γιάννης Ηλιόπουλος πριν αυτοκτονήσει μαζί με την σύζυγό του

«Η Αλίκη, στη δεκαετία του ’60, ήταν αρκετά πλούσια, αρκετά ισχυρή και πιο δημοφιλής και από τη Φρειδερίκη και από το διάδοχο και από τον εκδότη», υποστηρίζει συνεργάτης της ηθοποιού, ο οποίος την έζησε από κοντά τη δεκαετία του ’80 και βάζει τέλος και σε αυτό τον μύθο, λέγοντας ότι το σπίτι στην οδό Στησιχόρου 3, δίπλα από τα Ανάκτορα αγοράστηκε με χρήματα που έβγαλε η Αλίκη μετά και την πρώτη της περιοδεία!

 Νεόκτιστη οικοδομή, σχεδιασμού και κατασκευής του Αντώνη Κοτσίκη και ένα διαμέρισμα που στοίχησε τότε 2.000.000 δραχμές. Φυσικά ακόμη και σήμερα υπάρχει η φήμη ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που είχε δώσει στην ηθοποιό η Βασίλισσα Φρειδερίκη προκειμένου να εγκαταλείψει  το φλερτ με το διάδοχο Κωνσταντίνο. Φυσικά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν τότε ότι ήταν δώρο του μεγαλοεκδότη Νάσου Μπότση.

 Το διαμέρισμα, αποτελούμενο από επτά δωμάτια, το μεγάλο σαλόνι μαζί με τη τραπεζαρία και ένα δωμάτιο που η Αλίκη το αποκαλούσε ως “σαλόνι της Κυρίας”, ήταν αρκετά φωτεινό με τις τεράστιες τζαμαρίες να έχουν καλυφθεί από κουρτίνες με χοντρό ύφασμα για να μην μπορεί κανένας να “τρυπώνει” μέσα και να παρακολουθεί τη ζωή της ηθοποιού. Έντονες ήταν οι φήμες ότι μόλις η Αλίκη εγκαταστάθηκε στο ανάκτορο της,  οι γείτονες της είχαν προμηθευτεί ακόμη και κιάλια για να “ρίχνουν” αδιάκριτες ματιές στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

 

Η διακόσμηση του σπιτιού είχε γίνει από την ίδια την Αλίκη, η οποία επισκεπτόταν κατά καιρούς παλαιοπωλεία προκειμένου να βρει αντίκες  καθώς της άρεσε πολύ να έχει παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα  έπιπλα στο χώρο της. Τα πρώτα χρόνια η Αλίκη δεν έμενε μόνιμα στο “παλάτι” της οδού Στησιχόρου αφού δε μπορούσε να αποχωριστεί τη ζεστασιά του πατρικού της σπιτιού και τη μητέρα της Αιμιλία την οποία λάτρευε. Από τους πρώτους που επισκέφθηκαν το διαμέρισμα ήταν ο Φιλοποίμην Φίνος ο οποίος βλέποντας το χώρο ζήτησε από την ηθοποιό να μάθει ποιος τοίχος αγοράστηκε με τα λεφτά που κέρδισε η Αλίκη από τις ταινίες που έκανε στη Φίνος Φιλμ.

 Το 1988, αγόρασε και ένα στούντιο 90 τετραγωνικών μέτρων στον πέμπτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, στο οποίο διέμενε ο γιος τους.

Μετά το θάνατό της, ο Γιάννης πούλησε το διαμέρισμα: «για μένα είχε στοιχειώσει! Ένιωθα να τρελαίνομαι εκεί μέσα! Άνοιγε μια πόρτα και νόμιζα πως θα μπει η μάνα μου, άκουγα μουσική και νόμιζα ότι θα μπει στο σαλόνι να χορέψει», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του.

Video Url

 

 

Video Url