Ο Θόδωρος και το Δίκανο ταινία του 1962

Ο Θόδωρος και το δίκαννο είναι μία κωμική ταινία του 1962, παραγωγής Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Νίκου Τσιφόρου. Πρωταγωνιστούν: Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Νίτσα Τσαγανέα, Ιωάννα Παπαστεφανή, Τζον Στίβενς, Ράνια Καρίδου, Ντίνος Κόλοβος, Ζήσης Καραγιαννέας.

Ο αυστηρών και παλαιών αρχών λογιστής Θόδωρος (Μίμης Φωτόπουλος) επιμένει να κρατά την κόρη του, Χριστίνα (Σμαρούλα Γιούλη), περιορισμένη για να μη βρεθεί μπλεγμένη.

Κάποια στιγμή, βρίσκει τον γαμπρό της αρέσκειας του, τον επιπόλαιο Μιχάλη (Κώστας Βουτσάς), που τυχαίνει να είναι και ανιψιός του προϊσταμένου του Θόδωρου στην εταιρεία όπου εργάζεται, και αποφασίζει να τον παντρέψει στην κόρη του,[1] η οποία όμως είναι ήδη ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Αφήνει, λοιπόν, τη Χριστίνα να πάει σε ένα πάρτι, με τον όρο να τη συνοδεύσει ο Μιχάλης. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν και οι δύο υποψήφιοι γαμπροί αποδεικνύονται απατεώνες. Μετά από μια έντονη νευρική κρίση, η Χριστίνα συνέρχεται και αποφασίζει να σταθεί στα πόδια της και να βρει δουλειά ως αεροσυνοδός, έχοντας γνωρίσει και τον πιλότο με τον οποίο θα καταλήξει παντρεμένη.

Διανομή
Μίμης Φωτόπουλος - Θόδωρος
Σμαρούλα Γιούλη - Χριστίνα
Χρήστος Τσαγανέας - Παντελής
Λαυρέντης Διανέλλος - Θωμάς
Νίτσα Τσαγανέα - Αγγελική
Αντιγόνη Κουκούλη - Ρούλα
Δημήτρης Χόπτηρης - Ντίνος
Κώστας Βουτσάς - Μιχάλης
Βάσω Μεριδιώτου - Ρωξάνη

 

 

Video Url