Είναι Ένας… Τρελός Τρελός Βέγγος, 1965

Το Είναι ένας... τρελλός τρελλός Βέγγος[i] είναι ελληνική κινηματογραφική ταινία του 1965, σε παραγωγή ΘΒ. Ταινίες γέλιου, σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη. Το σενάριο το έγραψαν οι Δημήτρης Βασιλειάδης και Ναπολέων Ελευθερίου.[1] Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βέγγος, Λαυρέντης Διανέλλος και η Κλεό Σκουλούδη.

Η ταινία αναφέρεται στην προσπάθεια του Θανάση να βρει, επιτέλους, τον πατέρα του. Παρ' όλα αυτά, αφού τον βρίσκει, και είναι και πλούσιος, θα συναντήσει πολλές δυσκολίες από την υπηρεσία του σπιτιού, η οποία θα επιχειρήσει να τον τρελάνει για να μην κληρονομήσει εκείνος την μεγάλη περιουσία του πατέρα του

Η ταινία ξεκινά στον ορφανοτροφείο που ζει ο Θανάσης, ο οποίος τραγουδά για τελευταία φορά το τραγούδι των ορφανών με τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς θα έφευγε από εκεί. Κατόπιν δείχνει μερικές στιγμές από τη ζωή του Θανάση μετά το ορφανοτροφείο και τις δουλειές που έκανε για να ζήσει, μεταξύ αυτών και μπαρμπέρης. Αργότερα, αφού εντάχθηκε στον στρατό συνέχισε εκεί να κάνει τον μπαρμπέρη στους φαντάρους. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα ο Θανάσης να μάθει την τέχνη και να ανοίξει δικό του κουρείο. Όταν έρχεται ένας πελάτης, συζητάνε ότι ψάχνει ακόμα και τώρα τον πατέρα του και πως έχει προσλάβει και ντετέκτιβ για αυτήν την υπόθεση. Αργότερα, η ταινία μας δείχνει τον δεσμό που δημιούργησε με τη γειτόνισσα του την Κατίνα, την οποία θα τη ζητήσει και σε γάμο. Τη μέρα που πήγε, λοιπόν, να τη ζητήσει, η μητέρα της Κατίνας του διάβασε το φλιτζάνι και του είπε πως θα συναντήσει έναν συγγενή που ψάχνει από καιρό. Ο Θανάσης ταράχτηκε.

Κατόπιν η ταινία περνά στο δεύτερο μέρος, όπου ο ντετέκτιβ ανακοινώνει στον Θανάση ότι βρήκε τον πατέρα του. Ο Θανάσης παθαίνει σοκ. Παρ' όλα αυτά, τον παίρνει ο πατέρας του και τον πηγαίνει στο σπίτι. Εκεί του γνωρίζει την υπηρεσία του σπιτιού και του δείχνει και τα πορτρέτα των προγόνων τους. Καθότι ο πατέρας του ήταν πολύ πλούσιος, αργότερα του ράβει και μερικά καλά κουστούμια, ενώ του μαθαίνει και τρόπους. Επίσης αναφέρει στον πατέρα του τον λόγο που έδωσε στη μητέρα της Κατίνας, την οποία είχε καιρό να δει πλέον.

 

Διανομή
Ακολουθούν οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους:[

Θανάσης Βέγγος... Θανάσης Θανασάκης
Λαυρέντης Διανέλλος... πατέρας Θανάση
Κλέω Σκουλούδη... Κατίνα
Νανά Σκιαδά... Σμαράγδα, μαγείρισσα
Τάκης Μηλιάδης... Τζέημς Μποντόπουλος, ντετέκτιβ
Δημήτρης Νικολαΐδης... Πέτρος Γνωστικός, τρελογιατρός
Μόνικα Βασιλείου... Ρέα, καμαριέρα
Ζανίνο... Γιάννης, σοφέρ
Δημήτρης Κούκης... Λεωνίδας, μπάτλερ
Νικήτας Πλατής... διευθυντής ορφανοτροφείου
Διονυσία Ρώη... γυναίκα στο ορφανοτροφείο
Νίκος Νεογένης... Πέτρος, κηπουρός
Γιώργος Ρώης... ράφτης
Κώστας Μεντής... διευθυντής ορχήστρας
Φρόσω Κοκκόλα... μητέρα Κατίνας
Γιώργος Ξύδης... Κώστας

Video Url

 

Video Url