Τουρτοπόλεμος Απόσπασμα από την ταινία Πράκτωρ Θ.Β. με τον Θ. Βέγγο

Το Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (εναλλακτικός τίτλος: Θου Βου: Φανερός Πράκτωρ 000)  είναι μια κινηματογραφική σουρεαλιστική κωμωδία παραγωγής της Θου Βου Ταινίες Γέλιου με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο και βασίστηκε στο θέμα της διεθνούς κατασκοπείας του Ψυχρού Πολέμου και στον πρωτοεμφανιζόμενο τότε χαρακτήρα ταινιών Τζέιμς Μποντ.

Η σχολή μυστικών ιδιωτικών πρακτόρων "Τζέιμς Μποντ" εκπαιδέυει απλούς πολίτες στο να μετατραπούν σε μυστικούς πράκτορες. Εκεί πηγαίνει να εκπαιδευτεί και ο Αθανάσιος Βόμπας γνωστός και ως Θου Βου (από τα αρχικά του). Ο Θου Βου βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης του που είναι η ανάθεση τριών αποστολών η βαθμολογία των οποίων θα αποτελέσουν τον κωδικό τους αριθμό. Όμως η ανικανότητά του Θου Βου στο να πράξει όσα έμαθε στην σχολή θα τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες γκάφες.

Σαν πρώτη αποστολή έχει να βρει στοιχεία για το ερωτικό ενδιαφέρον μιας κοπέλας υπό τις διαταγές του αυστηρού πατέρα της, στη δεύτερη αποστολή προσπαθεί να βρει τον κλέφτη των χαμένων πατρόν σε εναν οίκο μοδας και στην τρίτη αποστολή, η οποία είναι βαλτή από τον διευθυντή της σχολής, πρέπει να βρει ένα μυστικό έγγραφο που είναι κρυμμένο μέσα σε μια τούρτα στο ζαχαροπλαστείο «Μαύρη Σαντιγί».

Τελικά, ο Θου Βου αποτυγχάνει και στις τρεις αποστολές και έτσι καταλήγει να ονομάζεται "Πράκτωρ 000".

Το θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας

 

Διανομή
Θανάσης Βέγγος - Αθανάσιος Βόμπας (Θου Βου)
Ζαννίνο - εκπαιδευτής
Δημήτρης Νικολαΐδης - αρχιπράκτορας 627000
Λαυρέντης Διανέλλος - κύριος Ψάλτης
Ρία Δελούτση - Ντόρα
Κώστας Μπάκας - Ξου Μου
Νίκος Φέρμας - εκπαιδευτής
Γιώργος Γρηγορίου - πράκτορας
Περικλής Χριστοφορίδης - διευθυντής σχολής
Τάκης Χριστοφορίδης
Σταύρος Ιατρίδης - πελάτης
Τάκης Μηλιάδης - Μανώλης (ζαχαροπλάστης)
Νίτσα Τσαγανέα - κυρία Ψάλτη
Κώστας Μεντής - εκπαιδευτής

 

Video Url

 

 

 
 
-->