Για ποιον χτυπά η... κουδούνα, 1968, όταν σε πνίγουν τα χρέη

To Για ποιον χτυπά η... κουδούνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1968 σε σενάριο Χρήστου Κυριακού και σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη και Μπεάτα Ασημακοπούλου.

Ο Απόστολος Λαμπιρίκος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) είναι εργοστασιάρχης παπουτσιών που πνίγεται στα χρέη. Οι λόγοι είναι ότι έχει δανείσει πολλά λεφτά και η νυχτερινή ζωή της γυναίκας του, της Φλώρας (Μπεάτα Ασημακοπούλου). Οι δανειστές του (Περικλής Χριστοφορίδης, Τάσος Κονταξής & Σταμάτης Δελαβίνιας), παράλληλα, τον πιέζουν να εξοφλήσει τα χρέη. Για να βρει τη λύση, επιστρατεύει έναν υπάλληλο του, άσο στους υπολογισμούς, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς). Στέλνει τον υπάλληλο του στην επαρχία, με σκοπό να εισπράξει τις οφειλές από τους ανθρώπους που του έχουν δανείσει.

Ο Λαμπιρίκος διοργανώνει μία γιορτή πιστεύοντας ότι θα λύσει τα προβλήματά του. Τότε, ο Κώστας επιστρέφει και του λέει πως όλοι όσοι του χρωστάνε είναι εξαφανισμένοι. Ο Λαμπιρίκος απογοητεύεται, αλλά ο Κώστας δεν το βάζει κάτω. Για να συζητήσουν το θέμα, πηγαίνει τον Λαμπιρίκο, την γυναίκα του και την κόρη του Αλίκη (Νόρα Βαλσάμη) που είναι αρραβωνιασμένη και με την οποία ο Κώστας είναι ερωτευμένος, σε ένα νυχτερινό κέντρο. Η λύση που ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του είναι να αυτοκτονήσει εικονικά.

Κώστας Βουτσάς ... Κώστας
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ... Αποστόλης Λαμπιρίκος
Νόρα Βαλσάμη ... Αλίκη Λαμπιρίκου
Μπεάτα Ασημακοπούλου ... Φλώρα Λαμπιρίκου
Περικλής Χριστοφορίδης ... Καψοκέφαλος
Χρήστος Δοξαράς ... Γιώργος, αρραβωνιαστικός Αλίκης
Άννα Παϊτατζή ... Κάτια, μητέρα Γιώργου
Σιμόνη Ξυνοπούλου ... Μαρία, υπηρέτρια
Νάσος Κεδράκας ... Αναστάσης, κτηνοτρόφος (με τις κότες)
Μάκης Δεμίρης ... Περικλής, συνέταιρος & φίλος Κώστα

Video Url