Ο Ανακατωσούρας, 1967 Ντίνος Ηλιόπουλος, πάντα καλός στους ρόλους του

Ο ανακατωσούρας είναι μια ελληνική κωμική ταινία σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου και σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη, σε παραγωγή της εταιρείας Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς.

Ο Θωμάς Καρατουλπάνης (Ντίνος Ηλιόπουλος) είναι ένας αγαθός υπάλληλος σε περίπτερο αυτοκινήτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Λόγω του πράου, μικροαστικού χαρακτήρα του τον επικρίνουν συνεχώς η πεθερά του (Μαρίκα Κρεββατά), ο θείος του (Νίκος Σταυρίδης) και το αφεντικό του (Περικλής Χριστοφορίδης). Η μόνη που τον υποστηρίζει είναι η γυναίκα του (Γκέλυ Μαυροπούλου).

Όμως, η εμφάνιση στη δουλειά του αλλά κυρίως στη ζωή της οικογένειάς του του Ηρακλή, ενός σωσία με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα που αγοράζει πανάκριβα δώρα στο όνομα του Καρατουλπάνη, προκαλεί αναστάτωση. Ο θείος του Θωμά προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντέντεκτιβ Αστραπομμάτη, για να διαλευκάνει το μυστήριο του σωσία.

Ο Θωμάς ασχολείται ερασιτεχνικά με τη σύνθεση τραγουδιών και θέτει υποψιφιότητα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Εκεί όμως παρουσιάζεται αντί αυτού ο σωσίας του, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Η οικογένεια αρχίζει πάλι να τον επικρίνει και τότε είναι που θα αποκαλυφθεί η ταυτοπροσωπεία του σωσία με τον Θωμά, ο οποίος έχει στήσει όλο αυτό το κόλπο για να αποδείξει σε όλους την αξία του.

Ηθοποιοί
Ντίνος Ηλιόπουλος - Θωμάς Καρατουλπάνης
Γκέλυ Μαυροπούλου - Λίλα Καρατουλπάνη
Νίκος Σταυρίδης - Λάζαρος
Κούλης Στολίγκας - ντέντεκτιβ Αστραπομμάτης
Μαρίκα Κρεββατά - Θεώνη Καρατουλπάνη, μητέρα Λίλας
Περικλής Χριστοφορίδης - Μελισόβας, διευθυντής αντιπροσωπείας
Βαγγέλης Πλοιός- ανθοπώλης

 

Video Url