Γαμήλιες περιπέτειες, μια ματιά στην Ελλάδα του 1959 μέσα από ταινία

Αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1959.
 

Σκηνοθεσία-σενάριο:  Κώστας Γεωργούτσος
Φωτογραφία:  Βαγγέλης Καραμανίδης.

Παίζουν:  Ντίνος Ηλιόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστας Κακκαβάς, Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Δαμασιώτης, Άννα Παϊτατζή, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Νανά Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Σάκαινας, Βασίλης Γεωργούτσος, Ράνια Ιωαννίδου, Άγγελος Αγγελάκης, Μίμης Ρουγγέρης

Υπόθεση: Η Έλενα, μια νέα και ευαίσθητη κοπέλα, επιστρέφει στην Ελλάδα, έπειτα από σπουδές στο Παρίσι. Στο πλοίο γνωρίζεται με τον Ντίνο και η μεταξύ τους συμπάθεια είναι αμοιβαία. Ο Ντίνος είναι τόσο ενθουσιώδης ώστε της προτείνει αμέσως γάμο, αλλά η Έλενα αρνείται την πρότασή του, γιατί είναι ήδη έγκυος ύστερα από μία άτυχη ερωτική γνωριμία που συνέβη πριν από λίγο καιρό – όπως θα εξομολογηθεί αργότερα στους γονείς της.
Ο πατέρας της, έξαλλος με τις εξελίξεις, επιμένει να την παντρέψει με τον Ντίνο, τον οποίο βρίσκει συμπαθητικό, ενώ τον προτιμά από τον πλούσιο Ελληνοαμερικανό Τζιμ Πομ, ο οποίος είναι η προτίμηση της γυναίκας του. Την ημέρα του γάμου φτάνει στην Ελλάδα ο Τζιμ και ανακαλύπτει ότι η νύφη, την οποία του προξένευε η μητέρα του, είναι η Έλενα -την οποία είχε γνωρίσει και συμπαθήσει στο Παρίσι, αλλά κάποια ατυχία τούς είχε χωρίσει- και κάνει το παν για να ματαιώσει τον γάμο της με τον Ντίνο.

Video Url

 

Video Url