Ίσως το πρώτο Ελληνικό πανκ, Ούλα ούλα ούλα (Οι κυρίες της αυλής, 1966)

Μουσική Μίμη Πλέσσα, χορεύει μια απίθανη γυναικάρα, η Ελένη Προκοπίου, ωραίο κορίτσι στα νιάτα της και πολύ καλή χορεύτρια.

Οι κυρίες της αυλής είναι μια ελληνική κωμική, αισθηματική, μουσική, ταινία του 1966, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Το σενάριο, που έγραψε ο Δημήτρης Γιαννουκάκης, βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Αλφρέντ Ζερί "Το 6ο πάτωμα". Το Ούλα ούλα θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας.

Ο Πίπης (Ντίνος Ηλιόπουλος) είναι ένας φτωχός ζωγράφος και μένει σε μία αυλή της παλιάς Αθήνας. Αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρότερο σπίτι της ίδιας αυλής, καθώς αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι του. Είναι ένας άνθρωπος γελαστός και αγαπητός σε όλους τους γείτονές του, γι' αυτό και τον στηρίζουν.

Στο παλιό δωμάτιο του Πίπη μετακομίζει ένας νέος, ο Νίκος Αλεξίου (Αλέκος Αλεξανδράκης), που είναι ερωτευμένος με τη Μελίτα Κομνηνού (Φλωρέττα Ζάννα), μία γοητευτική κυρία, ο άντρας της οποίας είναι από χρόνια εξαφανισμένος κάπου στο ανατολικό μπλοκ. Η Αννούλα Μπόσικου (Νόρα Βαλσάμη), κόρη του οργανοπαίκτη Νώντα Μπόσικου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), ερωτεύεται τον Νίκο. Όμως ο Τάσος (Κώστας Πρέκας), ο υδραυλικός, είναι ήδη ερωτευμένος μαζί της και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Από την άλλη, η χορεύτρια Νίτσα (Ελένη Προκοπίου) πείθει τον Πίπη να τη βοηθήσει στη δουλειά της σε ένα καμπαρέ.

Οι καταστάσεις αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, όταν την προσοχή του Νίκου έλκει η Αννούλα. Στο τέλος μετά από πολλά απρόοπτα, η Αννούλα παντρεύεται τον Νίκο και ο Τάσος με την Νίτσα.

Διανομή
Ντίνος Ηλιόπουλος... Πίπης Καθιστός
Αλέκος Αλεξανδράκης... Νίκος Αλεξίου
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος... Νώντας Μπόσικος
Ελένη Προκοπίου... Νίτσα
Φλωρέττα Ζάννα... Μελίτα Κομηνού
Μαίρη Λαλοπούλου... Ελένη Καθιστού
Νόρα Βαλσάμη... Άννα Μπόσικου
Κώστας Πρέκας... Τάσος
Αντιγόνη Κουκούλη... Πόπη
Κατερίνα Γιουλάκη... Παρασκευή
Τάσος Γιαννόπουλος... μέλος συγκροτήματος
Μπάμπης Ανθόπουλος... μέλος συγκροτήματος
Θανάσης Παπαδόπουλος... μέλος συγκροτήματος
Νάσος Κατακουζηνός...
Εβίτα Ηλιοπούλου...
Δημήτρης Μπισλάνης... αφεντικό νυχτερινού κέντρου
Νίκος Τσούκας... βοηθός αφεντικού

 

 

Video Url

 

Video Url