Καπετάν Φάντης Μπαστούνι, μια ταινία του 1968

Το Καπετάν φάντης μπαστούνι είναι τίτλος κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με βασικό πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, η οποία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1968.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν πλοίαρχο, τον καπετάν Ανδρέα Γιαμαλή, το πλήρωμα του οποίου ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου μια κοπέλα, τη Μαρίνα Γιαννά (Μάρω Κοντού), πρώην τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο.

Γνωρίζοντάς τη, ο Ανδρέας θα τη συμπαθήσει και θα της προσφέρει προσωρινά κατάλυμα στο σπίτι του στον Πόρο, όπου μένει με την Βασιλική (Τασσώ Καββαδία), τη νύφη του (χήρα του αδελφού του) και τα δύο ανίψια του, τον Θάνο (Μανώλης Παπαγιαννάκης) και την Ελένη (Αλέκα Παραμερίτου), οι οποίοι όμως δυσανασχετούν με την έλευσή της και δημιουργούν προβλήματα, ειδικά όταν ο καπετάνιος σαλπάρει. Στην είδηση ότι το πλοίο του βυθίστηκε κι ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος, η αδελφή του διώχνει τη Μαρίνα από το σπίτι, όπως και τους δύο βοηθούς του καπετάνιου, την οικιακή βοηθό Τασία (Μήτση Κωνσταντάρα) και τον κηπουρό Γεράσιμο (Λαυρέντης Διανέλλος). Η οικογένεια του καπετάνιου προσπαθεί με τη νομική βοήθεια του Ζήση (Δημήτρης Νικολαΐδης) να κηρύξει νεκρό τον καπετάνιο, ώστε να καρπωθεί την περιουσία του. Όταν, όμως, ο καπετάνιος επιστρέφει, παντρεύεται τη Μαρίνα και την οδηγεί και πάλι στο σπίτι του.

Διανομή
Λάμπρος Κωνσταντάρας (καπετάν Ανδρέας Γιαμαλής)
Μάρω Κοντού (Μαρίνα Γιαννά)
Τασσώ Καββαδία (Βασιλική Γιαμαλή)
Δημήτρης Νικολαΐδης (Ζήσης)
Μήτση Κωνσταντάρα (Τασία)
Λαυρέντης Διανέλλος (Γεράσιμος)
Θόδωρος Κατσαδράμης (Μιχάλης Γούναρης)
Γιώργος Μεσσάλας (Ντέμης)

Video Url

 

Video Url

 

Video Url