Δόκτωρ Ζι-Βέγγος, γέλιο σε όλες τις ταινίες του Βέγγου

Το Δόκτωρ Ζι-Βέγγος είναι ελληνική, κωμική, κινηματογραφική ταινία του 1968, σε παραγωγή ΘΒ Ταινίες γέλιου και σκηνοθεσία - σενάριο Θανάση Βέγγου και Νίκου Τσιφόρου, αντιστοίχως. Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας και Νίτσα Τσαγανέα.

Η ταινία αναφέρεται στο μπέρδεμα που συνέβη στον Θανάση, που δούλευε σε κουρείο, αφού ο Απόστολος, όπως τον είδε με την άσπρη μπλούζα, έξω από ένα ιατρείο, τον πέρασε για ιατρό. Από εκεί και πέρα ο Θανάσης τους βοηθάει όλους, υπό αυτήν την ψεύτικη ιδιότητα, χωρίς όμως, να μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.

Η ταινία προλογίζεται με την ιστορία του Θανάση που δεν μπορεί να μείνει σε μία δουλειά, καθώς κάνει όλο γκάφες. Μετά τον πρόλογο, κι ενώ ο Θανάσης, κουβαλά κάτι πάστες, πατάει μέσα στα γλυκά ενός μεταφορέα γλυκών, πυροδοτώντας μία μουσικοχορευτική μάχη με τον μεταφορέα, πετώντας ο ένας στον άλλον γλυκά.

Η ταινία συνεχίζει με τον Θανάση να εργάζεται σε ένα κουρείο, όταν κάποια στιγμή τελειώνει το οινόπνευμα, ο Θανάσης, τρέχει σε ένα παρακείμενο ιατρείο να ζητήσει λίγο. Εκεί, καθώς περιμένει να του ανοίξουν, τον βλέπει ο Απόστολος, ο οποίος χρειαζόταν έναν ιατρό, για να σώσει το κορίτσι του, την Μπέλλα, που αποπειράται να αυτοκτονήσει, επειδή δεν της επιτρέπουν να πάρει εκείνον που αγαπά, τον Αύγουστο, έναν φτωχό λογιστή. Οι γονείς της Μπέλλας δεν τον θέλουν για γιαμπρό τους, εκτός κι αν γίνει αρχιλογιστής. Ο Θανάσης, χωρίς να μπορεί να πει λέξη, βρίσκεται στο σπίτι του Απόστολου, ώστε να εξετάσει την Μπέλλα. Κατόπιν, η Μπέλλα του εκμυστηρεύεται την ιστορία της και ο Θανάσης προτίθεται να τη συνδράμει, με την Μπέλλα πλέον να είναι χαρούμενη. Βλέποντας αυτό, ο Απόστολος μαγεύεται από τις ικανότητες του ιατρού, καθώς πολλοί προσπάθησαν να κάνουν καλά το κορίτσι του, αλλά κανείς, έως τώρα, δεν τα κατάφερε.

Θανάσης Βέγγος ... Θανάσης
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ... Απόστολος
Χρήστος Τσαγανέας ... Μπάμπης
Νίτσα Τσαγανέα ... Αμαλία
Νόρα Κατσέλη ... Λευκή
Κώστας Τύμβιος ... Αύγουστος
Κούλα Αγαγιώτου ... Ασπασία
Μάρθα Νεστορίδου ... Μπέλλα
Περικλής Χριστοφορίδης ... πατέρας με 5 κόρες
Ρένα Πασχαλίδου ... Γεωργία, πελάτισσα νυχτερικού κέντρου
Φώτης Μεταξόπουλος ... μεταφορέας γλυκών

 

 

Video Url
Video Url