Άνθρωπος για όλες τις Δουλειές, απολαυστικός Γιώργος Κωνσταντίνου

Το Άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι τίτλος ασπρόμαυρης ελληνικής κινηματογραφικής κωμωδίας, παραγωγής 1966, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κωνσταντίνου. Το σενάριο υπογράφουν οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Χρήστος Κυριάκος, ενώ η παραγωγή έγινε από την εταιρεία Αφοί Ρουσσόπουλοι - Γ. Λαζαρίδης - Δ. Σαρρής - Κ. Ψαρράς.

Ο γιος του εφοπλιστή καπετάν-Μανώλη, Γιώργος Γασπαράτος, πού οι σπουδές του στο εξωτερικό τον έχουν διαμορφώσει σ' έναν αμείλικτο αριβίστα, συγκρούεται κάθετα με τον πατέρα του, ο οποίος προσπαθεί να του ενσταλάξει μια πιο ανθρωπιστική φιλοσοφία, με αποτέλεσμα να αποφασίσει πεισμώνοντας να εγκαταλείψει έξω φρενών την οικογενειακή επιχείρηση, μαζί και τη Λίζα πού είναι ερωτευμένη μαζί του, για να αποδείξει στον πατέρα του ότι μπορεί να πετύχει στη ζωή με τις δικές του μεθόδους και ότι μπορεί να γίνει πλούσιος εκμεταλλευόμενος τις στεναχώριες και τη μοναξιά των πλουσίων.

Πιάνει δουλειά ως σερβιτόρος σ' ένα ξενοδοχείο, όπου παράλληλα με τα καθήκοντά του, αρχίζει να μελετά τους πελάτες του και να δολοπλοκεί ανάλογα χειραγωγώντας τους, άλλοτε με επιτυχίες, άλλοτε με αποτυχίες, μέσα από τις οποίες όμως, καθώς και μέσω μιας πληθώρας άλλων περιστατικών της πλοκής του έργου (που συνιστούν μια καλά δομημένη κωμωδία καταστάσεων πού πλαισιώνεται από μοναδικά ερμηνευμένους χιουμοριστικούς διαλόγους), αρχίζει να βιώνει μια σταδιακή πλήρη μεταστροφή 180 μοιρών από τις δικές του αρχικές πεποιθήσεις προς την συνειδητοποίηση, ότι ο πατέρας του τελικά ήταν αυτός που μάλλον είχε δίκιο ευθύς εξαρχής κι όχι ο ίδιος. Παρόλο πού ο αριβισμός τού φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ο ίδιος τελικά αισθάνεται ότι μια τέτοια στάση ζωής δεν του ταιριάζει προσωπικά.

 

Γιώργος Κωνσταντίνου ... Γιώργος Γασπαράτος
Μπεάτα Ασημακοπούλου ... Λίζα
Νίκος Τζόγιας ... Στέφανος
Γιώργος Μούτσιος ... Τόνι Γιαννόπουλος
Χλόη Λιάσκου ... Έλλη Ερμίδου
Τζαβαλάς Καρούσος ... καπετάν Μανώλης Γασπαράτος, πατέρας Γιώργου
Γιάννης Μιχαλόπουλος ... Τζον Πάπας
Λίλιαν Μηνιάτη ... Ειρήνη
Αλέκος Τζανετάκος ... Φάνης
Σταύρος Ξενίδης ... Σταύρος
Μπέτυ Αρβανίτη ... μητέρα μωρού
Ραφαήλ Ντενόγιας ... ξενοδόχος
Γιώργος Μοσχίδης ... γκρουμ
Μάκης Δεμίρης ... γκρουμ
Γιώργος Μεσσάλας ... ιδιοκτήτης ξενοδοχείου
Μαρία Ιωαννίδου ... οικιακή βοηθός
Άρης Μαλιαγρός ... κύριος Ερμίδης, παππούς Έλλης

Video Url