Όταν ο Κώστας Καζάκος πόζαρε με την Τζένη Καρέζη και τον νεογέννητο γιο τους

 Υπήρξε ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, πιστός στην ιδεολογία του, που μαζί με την Τζένη Καρέζη βρέθηκαν «απέναντι» στη Χούντα. Ο έρωτας και ο γάμος τους έγιναν πρωτοσέλιδα, όπως και η γέννηση τού μοναχογιού τους, Κωνσταντίνου, το 1969. 

Στο σπάνιο φωτογραφικό κλικ που μοιράστηκε ο λογαριασμός του Studio Κλεισθένης, που είναι αφιερωμένος στη δουλειά του φωτογράφου Κλεισθένη Δασκαλάκου, βλέπουμε τον Κώστα Καζάκο και την Τζένη Καρέζη να ποζάρουν με χαμόγελα ευτυχίας, λίγη ώρα αφού βγήκαν από το μαιευτήριο. Ο γιος τους είναι στην αγκαλιά της μητέρας του, τυλιγμένος με μία κουβέρτα. 

«Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα στον Κώστα Καζάκο που πλέον είναι μαζί με την Τζένη του. Ο Κλεισθένης υπήρξε για πολλά χρόνια φωτογράφος του ζευγαριού. Στη φωτογραφία αυτή στις 4-5-1969 που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας βλέπουμε το ζευγάρι μαζί με τον νεογέννητο γιο τους να φεύγουν από το μαιευτήριο Μαρίκα Ηλιάδη όπου λίγες μέρες πριν γέννησε η Τζένη τον μοναχογιό τους Κωνσταντίνο», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram. 

 

 

Κώστας Καζάκος - Τζένη Καρέζη: Ο κεραυνοβόλος έρωτας και ο δύσκολος αποχωρισμός
Ο έρωτας του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη κράτησε περίπου 26 χρόνια, μέχρι την ημέρα που η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μετά τη μάχη της με τον καρκίνο. 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Κονσέρτο για Πολυβόλα» της Φίνος Φιλμ. Τότε, η Τζένη Καρέζη ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου. 

«Είχαμε συναντηθεί αρκετές φορές σε δουλειές, αλλά πριν από εκείνο το γύρισμα ήταν σαν να μην είχαμε ειδωθεί ποτέ πιο πριν. Ήταν Δευτέρα θυμάμαι. Μου είχαν πει να πάω στα Ίσθμια για το γύρισμα. Έπαιζα στην ταινία έναν λοχαγό. Είχα βάλει, λοιπόν, τη στολή μου από το στούντιο του Φίνου και πήγα ντυμένος.

Εκεί ήταν η Τζένη με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο. Περιμέναμε να περάσει ένα πλοίο για να γυρίσουμε τη σκηνή. Καθίσαμε κάτω από μια ελιά και αρχίσαμε να παίζουμε τάβλι. Ήταν μανιακή ταβλαδόρισσα η Τζένη. Τελικά, ήταν μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια», δήλωσε χρόνια αργότερα ο Κώστας Καζάκος. 

 

Λέγεται ότι σε εξωτερικό γύρισμα στον Ισθμό της Κορίνθου, η Τζένη Καρέζη ομολόγησε τον έρωτά της για τον Κώστα Καζάκο στον Ντίνο Δημόπουλο. 

– Τι έχεις; τη ρώτησε ο σκηνοθέτης, βλέποντας την άκεφη και αφηρημένη.

– Μου φαίνεται πως την πάτησα, αποκρίθηκε η Καρέζη.

– Δηλαδή;

- Να, έμπλεξα, με έναν από δαύτους.

- Ποιους;

- Αυτούς ντε, τους χουντικούς, είπε αστειευόμενη.

- Τι εννοείς «έμπλεξες»;

- Να, πως το λένε, παιδάκι μου, εγώ, δηλαδή… εγώ…

- Τον ερωτεύτηκες;

- Μμμ……

 

Ο γιος τους, Κωνσταντίνος Καζάκος, ηθοποιός και ο ίδιος, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1969 και τόσο η Τζένη Καρέζη, όσο και ο Κώστας Καζάκος είχαν αγωνία να μην γεννηθεί το παιδί την 21η Απριλίου. Ήταν έτοιμοι να φυγαδεύσουν το μωρό, καθώς φοβούνταν ότι -όπως το συνήθιζε, ο δικτάτορας Παπαδόπουλος θα ζητούσε να βαφτίσει το παιδί. 

 

via