Το Αγκίστρι, μουσική Χατζηνάσιου

Ωραία μουσική σε σχετικά σπάνιο και ακριβό σάουντρακ που θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας

Παραγωγός της ταινίας ήταν ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης, ο οποίος έγραψε και την ιστορία, που στην συνέχεια ο Ερρίκος Ανδρέου μαζί με τον Πάνο Κοντέλλη συνέγραψαν το σενάριο. Την μουσική επένδυση την ανέλαβε ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Λόγω του ότι στο σενάριο υπήρχαν πολλές γυμνές εμφανίσεις της Ηρώς, στάθηκε αδύνατο εκείνη την εποχή να βρεθεί μια ελληνίδα ηθοποιός μεγάλης δημοτικότητας να πάρει τον ρόλο και έτσι επιλέχθηκε η Μπάρμπαρα Μπουσέ.

Video Url

 

Μία από τις λίγες ταινίες που απέκτησαν σημαντική διεθνή κυκλοφορία, αυτό το θρίλερ ερωτικού τριγώνου του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου επωφελήθηκε εμπορικά από τη γυρισμένη στην αγγλική γλώσσα και την κορυφαία προβολή της όμορφης Μπάρμπαρα Μπουσέ, η οποία -- αν και η δημοτικότητά της στην Αμερική εξασθενούσε μετά τη δεκαετία του 1960 -- ήταν γνωστή σε όλη την Ευρώπη εκείνη την εποχή για τους ρόλους της σε ιταλικά θρίλερ όπως το La Tarantola dal Ventre Nero. Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στο ιστιοπλοϊκό σκάφος με φόντο την θάλασσα του Σαρωνικού κόλπου.

 

Η ταινία είχε διεθνή απήχηση την δεκαετία του '70 λόγω κυρίως του καστ των ηθοποιών. To soundtrack κυκλοφόρησε από την Philips στις αρχές του 1977 σε μορφή βινυλίου και περιλαμβάνει 12 οργανικά κομμάτια του Γιώργου Χατζηνάσιου, ενώ τα φωνητικά έκανε η Μαριάννα Τόλη. Όλη η μουσική είναι από τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Video Url

 

Το αγκίστρι (διεθνής τίτλος στα αγγλικά: The Hook) είναι μια ερωτική δραματική περιπέτεια ελληνικής παραγωγής του 1976, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου και μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου. Πρωταγωνιστούν η Μπάρμπαρα Μπουσέ και ο Γκύντερ Στολλ.