«Δεσποινίς Διευθυντής»: Δείτε ποιο κτήριο είναι σήμερα αυτό που επέβλεπαν Καρέζη – Αλεξανδράκης

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, μας έχει χαρίσει ατελείωτες στιγμές γέλιου και συγκίνησης. Κάποιες από τις παλιές ελληνικές ταινίες βέβαια έχουν ξεχωρίσει και κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές τους.

Μια από αυτές τις ταινίες είναι και το «Δεσποινίς Διευθυντής» με την Τζένη Καρέζη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Και ποιος δε θυμάται και δεν έχει πει μια φορά την ατάκα «Γυρίσατεεεε;» που είπε η Τζένη Καρέζη στην προσπάθειά της να γίνει πιο γλυκιά στον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Video Url

Και σε αυτή την ταινία όπως και σε πολλές άλλες υπάρχουν πληροφορίες, παρασκήνιο και λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε. Όπως για παράδειγμα, ποιο είναι σήμερα το κτήριο που φαίνεται να επιβλέπουν οι πρωταγωνιστές λόγω της δουλειάς τους. Για όντως επρόκειτο για μια αληθινή οικοδομή που κατασκευαζόταν τότε.

Οι περισσότεροι έχουν δει πολλές φορές την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής». Όλοι, λοιπόν, θυμούνται τη σκηνή στην οποία Καρέζη και Αλεξανδράκης βρίσκονται στην οικοδομή την οποία επιβλέπουν και ελέγχουν τα σχέδια.

Αυτό το κτήριο σήμερα υπάρχει και μάλιστα δεν είναι απλώς μια πολυκατοικία. Πρόκειται για το σημερινό 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς στην οδό Λεβίδου 42. Είναι το αρχαιότερο σχολείο της Κηφισιάς το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει όταν ήταν ακόμη στα σκαριά, στην παλιά ελληνική ταινία.

Πηγή φωτογραφίας: www.1midschoolkifisia.gr

Μάλιστα σε κάποιες σκηνές φαίνονται τα γειτονικά σπίτια τα οποία αν δει κανείς σήμερα θα καταλάβει ότι έχουν αλλάξει πολύ λίγο. Αν τύχει και περάσετε απ’ έξω φέρτε στο μυαλό σας την ταινία και τις σκηνές που γυρίστηκαν κάποτε εκεί…

Κάντε μια βόλτα με τους Google Maps πατώντας ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από το exploringgreece.tv