Jennifer Rush - The Power Of Love

Η Jennifer Rush έγινε 64 ετών. 

Το "The Power of Love" είναι ένα ποπ τραγούδι που συνέγραψε και ηχογραφήθηκε αρχικά από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Jennifer Rush το 1984. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1984 από την CBS Records ως το πέμπτο σινγκλ από το ντεμπούτο άλμπουμ της, Jennifer Rush (1984). και έκτοτε καλύφθηκε από τους Air Supply, τη Laura Branigan και τη Celine Dion.

Ηχογραφήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας (όπου εδρεύει η Rush) και κυκλοφόρησε στη Δυτική Γερμανία χωρίς μεγάλη επιτυχία στα τέλη του 1984, η αρχική έκδοση της Rush έφτασε στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart τον Οκτώβριο του 1985 και στη συνέχεια έγινε το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς. στο UK, και το ένατο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις της δεκαετίας. Ήταν επίσης στην κορυφή των charts σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

Η έκδοση της Celine  Dion έφτασε στο νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία, και έφτασε στην πρώτη δεκάδα σε πολλές ακόμη χώρες το 1994. Το τραγούδι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έγινε πρότυπο της ποπ.

 

Video Url