Ιστορίες πίσω από τα τραγούδια : Breaking the Law (Judas Priest)

Εσάς ποιο τραγούδι σάς έχει κάνει να κλάψετε;

Τι πιο σύνηθες στην Αγγλία των αρχών των 80s

Στα δυτικά του Λονδίνου, περίπου 43 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Πόλης, βρίσκεται η γειτονιά του Tittenhurst Park με το ομώνυμο σπίτι, που χαρακτηρίζεται διατηρητέο λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Από το 1969 έως το 1971 ήταν η οικεία του John Lennon και της Yoko Ono, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετακόμισαν εκεί ο Ringo Starr με την οικογένεια του. Κάπως έτσι το σπίτι συνδέθηκε στενά με τους Beatles. Ένα ακόμα όμως θρυλικό γκρουπ που πέρασε χρόνο εκεί ήταν οι Judas Priest. Στα sessions του θρυλικού album British Steel, το συγκρότημα απομονώθηκε στο σπίτι για 30 μέρες, μαζί με τον παραγωγό Tom Allon, ώστε να γράψει και να ηχογραφήσει τα τραγούδια του δίσκου. 

Ο Rob Halford μίλησε πολλά χρόνια αργότερα στο περιοδικό Louder, ενθυμούμενος εκείνες τις ημέρες, τόσο όσον αφορά τους Priest, όσο και πιο συγκεκριμένα για το τραγούδι-ύμνο "Breaking the Law". Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Metal God είπε την ιστορία του τραγουδιού η οποία συνοψίζεται στα εξής : 

- Στα τέλη των 70s και αρχές των 80s, η Μεγάλη Βρετανία μαστίζονταν από απεργίες, διαδηλώσεις, επεισόδια, πολίτες στα όρια της οικονομικής και κυρίως της νευρικής κρίσης. Ήταν τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της Μάργκαρετ Θάτσερ.  

- Ο Halford ήταν πάντοτε ένας "γήινος" στιχουργός που επηρεαζόταν πρωτίστως από αυτά που έβλεπε στο άμεσο περιβάλλον του. Κάθε βράδυ οι ειδήσεις έδειχναν νέα επεισόδια σε κάποια πόλη, που συνήθως κατέληγαν με ιπτάμενα αντικείμενα προς τη μία και την άλλη κατεύθυνση. 

- Ο Metal God μίλησε για αυτά τα παιδιά που φεύγουν από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, με την υπόσχεση μίας δουλειάς που τελικά δεν υπάρχει. Βρίσκοντας ομοιότητες και με τη σημερινή κατάσταση.

- Οι Judas Priest μίλησαν για την αντίδραση του κόσμου που δεν ήταν φυσικά να σπάσει/παραβιάσει το νόμο, αλλά ουσιαστικά να δώσει μια κλωτσιά στο σύστημα που δείχνει να τους έχει απορρίψει.

- Οι πρώτες δύο γραμμές του τραγουδιού, σύμφωνα με τον Halford, περιέγραφαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου στην Αγγλία εκείνη την εποχή.

Το Breaking the Law συμπεριλήφθηκε στο British Steel του 1980. Θεωρείται από τα πλέον κλασικά τραγούδια των Judas Priest και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των συναυλιών τους. 

Lyrics : 
There I was completely wasting, out of work and down
All inside it's so frustrating as I drift from town to town
Feel as though nobody cares if I live or die
So I might as well begin to put some action in my life

Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law

So much for the golden future I can't even start
I've had every promise broken, there's anger in my heart
You don't know what it's like, you don't have a clue
If you did you'd find yourselves doing the same thing too

Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law

You don't know what it's like!