Snoop Dogg - Drop It Like It's Hot ft. Pharrell Williams

Το "Drop It Like It's Hot" είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού ράπερ Snoop Dogg στο οποίο συμμετέχει ο επίσης Αμερικανός μουσικός Pharrell Williams. Κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2004, ως το βασικό σινγκλ από το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Snoop Dogg, R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece (2005). Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε από τους Neptunes. Θεωρείται ως ένα εμβληματικό τραγούδι, με τον Snoop να εκτελεί το ρεφρέν και τον δεύτερο και τρίτο στίχο ενώ ο Pharrell ερμηνεύει τον πρώτο στίχο.

Το τραγούδι ήταν στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100 για τρεις εβδομάδες, καθιστώντας το πρώτο νούμερο ένα και των δύο καλλιτεχνών στο chart. Ήταν επίσης το τέταρτ0 τοπ 10  του Snoop ως σόλο καλλιτέχνης, για πρώτη φορά μετά το "Beautiful" του 2003 (τα άλλα ήταν το "What's My Name?" του 1993 και το "Gin and Juice" του 1994). Το τραγούδι του έδωσε επίσης το πρώτο του νούμερο ένα στο τσαρτ Hot R&B/Hip-Hop Songs. Ανέβηκε επίσης στο νούμερο ένα για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στη Νέα Ζηλανδία και στο νούμερο δέκα στο UK Singles Chart. 

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, το "Drop It Like It's Hot" ονομάστηκε το πιο δημοφιλές τραγούδι ραπ της δεκαετίας από το Billboard.

Video Url