Mariah Carey, Boyz II Men - One Sweet Day

Το "One Sweet Day" είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Mariah Carey και του αμερικανικού φωνητικού συγκροτήματος Boyz II Men. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 14 Νοεμβρίου 1995, ως το δεύτερο σινγκλ από το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του πρώτου, Daydream (1995) από την Columbia Records. Οι καλλιτέχνες συνέγραψαν το τραγούδι με τον Walter Afanasieff, ο οποίος το έκανε παραγωγή μαζί με την Carey.

Στιχουργικά, το τραγούδι μιλάει για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, για το πώς ο πρωταγωνιστής θεωρούσε δεδομένη την παρουσία τους και τους λείπει και τέλος για το ότι έβλεπε τον άνθρωπο στον παράδεισο. Οι καλλιτέχνες έγραψαν το τραγούδι για συγκεκριμένα άτομα στη ζωή τους, εμπνεόμενοι από τους πάσχοντες από την επιδημία του AIDS, που ήταν παγκοσμίως διαδεδομένη εκείνη την εποχή.

Το "One Sweet Day" απέσπασε καθολική αναγνώριση από κριτικούς μουσικής, πολλοί από τους οποίους επαίνεσαν το στιχουργικό του περιεχόμενο και τα φωνητικά του.  Το τραγούδι πέρασε 16 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έγινε το μακροβιότερο νούμερο ένα τραγούδι στην ιστορία του chart εκείνη την εποχή, ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε για 23 χρόνια.

Το τραγούδι κατέλαβε την πρώτη θέση στο τσαρτ του Billboard's Hot 100 decade-end. Στη συνέχεια, η δημοσίευση το κατέταξε ως το ένατο καλύτερο σινγκλ τσαρτ της δεκαετίας του 1990 με ενσωματωμένα στοιχεία πωλήσεων και ροής μετά τη δεκαετία του '90.Σε διεθνές επίπεδο, το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των τσαρτ στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία και έφτασε στην πρώτη δεκάδα στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τον Παναμά, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Video Url