Michael Jackson - Black or White (1991)

Το "Black or White" είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, που κυκλοφόρησε από την Epic Records στις 11 Νοεμβρίου 1991, ως το πρώτο σινγκλ από το όγδοο στούντιο άλμπουμ του, Dangerous (1991).

Ο Τζάκσον το έγραψε, το συνέθεσε και το παρήγαγε με τον Μπιλ Μπότρελ. Το τραγούδι είναι μια συγχώνευση ποπ ροκ, χορού και χιπ χοπ. Η Epic Records το περιέγραψε ως «ένα rock 'n' roll χορευτικό τραγούδι για τη φυλετική αρμονία».

Το "Black or White" έφτασε στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard Hot 100 στις 7 Δεκεμβρίου 1991, καθιστώντας το τον ταχύτερο Νο 1 των αμερικανικών τσαρτ μετά το "Get Back" των Beatles. Το τραγούδι παρέμεινε στην κορυφή για συνολικά επτά εβδομάδες, κάνοντας τον Τζάκσον τον πρώτο καλλιτέχνη που είχε πολλές νούμερο ένα επιτυχίες στο Billboard Hot 100 στις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990.

Είναι πιστοποιημένο 3× Platinum από την Recording Industry Association of America (RIAA). Σε όλο τον κόσμο, το "Black or White" έγινε νούμερο ένα σε τουλάχιστον 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Κούβας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, του Μεξικού, της Νέας Ζηλανδίας, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ζιμπάμπουε και το Eurochart Hot 100. Ήταν το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, παγκοσμίως, του 1992.

Video Url