Prince - Batdance

Από το 1989

Το " Batdance " είναι από το soundtrack του Batman του 1989 . Βοηθημένο από τη δημοτικότητα της ταινίας , έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ, και έγινε το τέταρτο αμερικανικό σινγκλ του Prince και η πρώτη του επιτυχία μετά το " Kiss " το 1986.

Το "Batdance" ήταν μια αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής για ένα μουσικό κομμάτι με τίτλο "Dance with the Devil", το οποίο ο Prince θεώρησε ότι ήταν πολύ σκοτεινό. Παρεμπιπτόντως, αν και το "Dance with the Devil" παραμένει ακυκλοφόρητο, ορισμένοι από τους στίχους εμφανίζονται στις νότες του άλμπουμ .

Είναι σχεδόν δύο τραγούδια σε ένα - ένα χαοτικό, μηχανικό dance beat που αλλάζει τις ταχύτητες σε ένα slinky, funky groove πριν αλλάξει πίσω για την ολοκλήρωση του τραγουδιού (εκτός από τη single έκδοση στην οποία εξαλείφει το σόλο της κιθάρας πριν από το μεσαίο τμήμα, μετά πηγαίνει κατευθείαν στο μηχανικό γέλιο του Τζόκερ από το τέλος της ταινίας και σε ένα παλιότερο soundbyte ταινίας του Michael Keaton που λέει "Stop").

Το κομμάτι είναι ένα κράμα πολλών μουσικών ιδεών του Prince εκείνη την εποχή. Στοιχεία από τουλάχιστον επτά τραγούδια (μερικά ακυκλοφόρητα) ενσωματώθηκαν στο "Batdance": "200 Balloons", "We Got the Power", "House in Order", "Rave Unto the Joy Fantastic" (αργότερα κυκλοφόρησε στο άλμπουμ Rave Un2 the Joy Fantastic ), " The Future " και "Electric Chair".

Μερικά από αυτά ήταν απλά αποσπάσματα και άλλα τμήματα εμφανίζονταν μόνο σε remix του κομματιού. Το τραγούδι ήταν επίσης φορτωμένο με δείγματα διαλόγου από την ταινία, καθιστώντας το ένα από τα προηγούμενα τραγούδια όπου ο Prince ασχολήθηκε με το sampling.

Video Url